Daniela Lulache: Nuclearelectrica va participa la hidrocentrala de la Tarnita si cablul submarin cu Turcia pentru ca sunt proiecte strategice

Nuclearelectrica va participa la realizarea hidrocentralei de acumulare prin pompaj de la Tarnita si a cablului submarin care ne va conecta la sistemul energetic din Turcia deoarece compania vrea sa se diversifice, iar aceste proiecte sunt prioritare si strategice, a declarat, pentru „Adevarul“, Daniela Lulache, directorul general al companiei.

Nuclearelectrica va participa cu cate 2 milioane de euro la constituirea companiilor de proiect pentru cele doua proiecte. Informatiile apar in convocatorul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), care va avea loc pe 11 martie.

In cadrul Hidro Tarnita vor mai fi actionari si Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara, Romgaz si Electrica. Statul roman poarta negocieri pentru atragerea chinezilor de la Sinohydro in proiectul de 1,2 miliarde de euro.

La realizarea cablului submarin spre Turcia, urmeaza sa se implice toate acestea, dar si Transelectrica si Departamentul pentru Energie. Costul acestuia era estimat acum cativa ani la 600 de milioane de euro.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Cablul energetic submarin catre Turcia s-a dus la fund
Cablul energetic submarin...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri