Fostii administratori ai Tarom, inlocuiti de Ministerul Transporturilor intr-o Adunare Generala a Actionarilor de la finele anului trecut, actioneaza in instanta compania pentru revocarea fara justa cauza, solicitand drepturile aferente contractului de mandat, scrie Mediafax.

"A fost depusa actiunea in instanta impotriva companiei, pentru a demonstra revocarea fara justa cauza. Ca urmare, potrivit contractului de mandat, urmeaza sa fie solicitate daune interese", a declarat Dan Pascariu, fostul presedinte CA al Tarom.

In plus, fostii administratori ai companiei detinute de Ministerul Transporturilor vor solicita si bonusurile neincasate, potrivit sursei citate.

Sumele totale solicitate de fiecare dintre cei cinci fosti administratori sunt de ordinul a zeci de mii de euro, putand ajunge pana la aproape 100.000 euro.

Consiliul de Administratie al Tarom, format din Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea si Dumitru Prunariu, a fost revocat de AGA Tarom in noiembrie, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

Noul Consiliu de Administratie este format din Dante Stein - fost consilier al premierului, Manuel Donescu - secretar de stat in Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing si Razvan Filipescu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Ulterior, CA-ul a fost completat de Ovidiu Petrisor Artopolescu si Constantin Sebesanu.

Artopolescu este membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, facand parte si din Consiliul de Administratie al CFR. Sebesanu este la randul sau membru CA al companiei care administreaza reteaua feroviara.

Cei cinci fosti administratori sunt reprezentati de Zamfirescu Racoti & Partners, in timp ce Tarom va fi asistata de Tuca Zbarcea & Asociatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri