Petrom, "gaina cu oua de aur" a austriecilor de la OMV

Petrom, companie cumparata in 2004 de OMV de la statul roman cu numai 669 de milioane de euro, a obtinut de la privatizare si pana in prezent profituri cumulate de 5,55 miliarde de euro.

Suma este de peste opt ori mai mare decat cea platita de OMV autoritatilor, ceea ce subliniaza si mai mult lipsa de viziune guvernamentala si deciziile strategice gresite luate ani la rand de de politicieni in domeniul resurselor naturale si in cel energetic.

Petrom este prima companie romaneasca care a realizat vreodata un profit mai mare de un miliard de euro. Ieri, societatea a raportat un castig net de 4,82 miliarde de lei (1,091 miliarde de euro) pentru anul trecut, in crestere cu 22% fata de cel din 2012, si venituri de 24,18 miliarde de lei (5,47 de miliarde de euro), in scadere cu 8%. Astfel, marja de profit a Petrom este de 19,93%.

Petrom a contribuit astfel cu jumatate la profitul OMV, desi veniturile grupului austriac au fost de 42,4 miliarde de euro, adica de peste 7 ori mai mari decat ale companiei romanesti.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
OMV Petrom a inaugurat prima stație modernizată din rețeaua Petrom
OMV Petrom a inaugurat prima...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri