Petrom, companie cumparata in 2004 de OMV de la statul roman cu numai 669 de milioane de euro, a obtinut de la privatizare si pana in prezent profituri cumulate de 5,55 miliarde de euro.

Suma este de peste opt ori mai mare decat cea platita de OMV autoritatilor, ceea ce subliniaza si mai mult lipsa de viziune guvernamentala si deciziile strategice gresite luate ani la rand de de politicieni in domeniul resurselor naturale si in cel energetic.

Petrom este prima companie romaneasca care a realizat vreodata un profit mai mare de un miliard de euro. Ieri, societatea a raportat un castig net de 4,82 miliarde de lei (1,091 miliarde de euro) pentru anul trecut, in crestere cu 22% fata de cel din 2012, si venituri de 24,18 miliarde de lei (5,47 de miliarde de euro), in scadere cu 8%. Astfel, marja de profit a Petrom este de 19,93%.

Petrom a contribuit astfel cu jumatate la profitul OMV, desi veniturile grupului austriac au fost de 42,4 miliarde de euro, adica de peste 7 ori mai mari decat ale companiei romanesti.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri