Portul Constanta va avea un master plan de 1,1 mil. euro

CN Administratia Porturilor Maritime a atribuit asocierii Ernst&Young - Inros Lackner un contract de 5,02 milioane lei (1,1 milioane euro), cu TVA, pentru servicii de asistenta in vederea elaborarii unui master plan al portului Constanta, pe termen scurt, mediu si lung.

"Consultantul va avea sarcina sa realizeze urmatoarele (conform Caietului de sarcini): analiza diagnostic a situatiei existente; analiza cererii de transport (traficului); definirea si evaluarea planurilor alternative si selectarea master planului preferat; strategia de dezvoltare a portului Constanta; studii/ rapoarte /avize de mediu", se arata in anuntul de atribuire, potrivit Mediafax.

Contractul, estimat initial la 8,69 milioane lei fara TVA, a fost atribuit la inceputul lunii februarie pentru 4,05 milioane lei lei, prin licitatie restransa. Administratia Porturilor Maritime a primit sase oferte pentru acest contract.

Proiectul este finantat cu fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Transport. Master planul va cuprinde masuri de dezvoltare a portului Constanta pe termen scurt (anul 2020), mediu (2030) si lung (2040).

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta estimeaza un profit brut de 38,2 milioane lei in acest an, cu 34% mai mare fata de cel prevazut in bugetul aprobat pentru 2013, si a programat investitii de 449,79 milioane lei, in crestere cu 26% fata de nivelul bugetat anul trecut.

Citeste si:
Peste 400.000 de pachete de țigări au fost confiscate în Portul...
Peste 400.000 de pachete de...

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat la finele lunii ianuarie ca exista discutii privind trecerea a 33% din Portul Constanta la autoritatile locale, care au solicitat acest lucru, el aratand ca, pana in acest moment, Guvernul nu realizase un proiect in acest sens.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri