"Consultantul va avea sarcina sa realizeze urmatoarele (conform Caietului de sarcini): analiza diagnostic a situatiei existente; analiza cererii de transport (traficului); definirea si evaluarea planurilor alternative si selectarea master planului preferat; strategia de dezvoltare a portului Constanta; studii/ rapoarte /avize de mediu", se arata in anuntul de atribuire, potrivit Mediafax.

Contractul, estimat initial la 8,69 milioane lei fara TVA, a fost atribuit la inceputul lunii februarie pentru 4,05 milioane lei lei, prin licitatie restransa. Administratia Porturilor Maritime a primit sase oferte pentru acest contract.

Proiectul este finantat cu fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Transport. Master planul va cuprinde masuri de dezvoltare a portului Constanta pe termen scurt (anul 2020), mediu (2030) si lung (2040).

Citeste si:

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta estimeaza un profit brut de 38,2 milioane lei in acest an, cu 34% mai mare fata de cel prevazut in bugetul aprobat pentru 2013, si a programat investitii de 449,79 milioane lei, in crestere cu 26% fata de nivelul bugetat anul trecut.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat la finele lunii ianuarie ca exista discutii privind trecerea a 33% din Portul Constanta la autoritatile locale, care au solicitat acest lucru, el aratand ca, pana in acest moment, Guvernul nu realizase un proiect in acest sens.