Grupul belgian Delhaize, care detine in Romania supermarketurile Mega Image si magazinele de proximitate Shop&Go, iese de pe piata din Bulgaria, dupa ce a incheiat un acord de vanzare a operatiunilor de pe aceasta piata catre compania AP Mart.

Tranzactia este asteptata sa se incheie in al doilea trimestru al acestui an, dupa ce va primi aprobarea din partea autoritatii de reglementare, relateaza Mediafax.

In Bulgaria, Delhaize avea la sfarsitul anului trecut o retea de 54 de magazine operate sub brandul Picadilly, cu 11 mai multe decat in 2012.

Grupul belgian a cumparat reteaua Picadilly in iulie 2011 odata cu achizitia retailerului sarb Delta Maxi Group, care detinea magazine in Serbia, Muntenegru, Bosnia, Albania si Bulgaria.

In februarie anul trecut Delhaize a vandut magazinele din Albania, iar in iulie pe cele din Muntenegru.

In Romania, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri cu o retea ce cuprinde in prezent 297 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (168), Shop&Go (128), AB COOL FOOD (1). Numai anul trecut, Delhaize a deschis peste 100 de magazine pe piata romaneasca.

Potrivit unor prezentari ale Delhaize, veniturile grupului in Romania au crescut cu peste 35% in trimestrul al doilea al anului trecut si cu aproximativ 30% in trimestrul al treilea. In 2012, compania a obtinut un profit net de 3,5 ori mai mare decat in 2011, de 46,7 milioane lei (10,5 milioane euro), la o cifra de afaceri cu 44% mai ridicata, de 1,75 miliarde lei (394 milioane euro).

Totodata, un raport al Consiliului Concuretei situeaza Mega Image pe locul sapte in topul retelelor moderne de retail, in functie de vanzarile din 2012, dupa Kaufland, Carrefour, Lidl, Real, Auchan si Penny&XXL si inaintea cora, Profi si Billa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri