CFR Calatori ia milioane de euro din Trezorerie si carburanti din rezerva de stat

Ministerul Finantelor va acorda CFR Calatori un imprumut din Trezorerie de 579 milioane lei, cu termen de rambursare 27 noiembrie, pentru plata restantelor la CFR S.A. consemnate la finele anului trecut, operatorii feroviari de transport calatori urmand sa primeasca si carburanti din rezerva de stat
Decizia a fost luata de Guvern prin ordonanta de urgenta, conform Mediafax.

Carburantii vor fi acordati in contul compensatiei serviciilor publice socialepentru transportul public feroviar de calatori.

In acest sens, vor fi scoase, cu titlu gratuit, din rezerva de stat 32.487 tone carburanti, respectiv motorina Euro 4 si Euro 5.

Agentia prezinta ultima scrisoare de intentie convenita cu Fondul Monetar International, ca Executivul isi asuma includerea in tinta de deficit pentru primul

trimestru a unui imprumut din Trezorerie pentru CFR Calatori, pentru reducerea arieratelor. Acest imprumut urmeaza sa fie inregistrat drept cheltuiala bugetara, la prima rectificare a bugetului pe acest an.

Citeste si:
CNAIR i-a vândut unui șef un apartament pe Calea Victoriei cu 7.238...
CNAIR i-a vândut unui șef un...

In acelasi document se arata ca datoriile companiilor feroviare catre furnizorii de electricitate si cele ale CNADNR vor fi platite partial, respectiv integral din buget, iar alte companii vor fi trecute in insolventa "sau lichidare", pe aceasta lista fiind deja incluse Interventii Feroviare, Romavia si Servicii Energetice Oltenia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Instituţiile publice şi cele private vor lucra cu Trezoreria doar de la distanţă
Setari Cookie-uri