Cea mai aglomerata luna pentru Romania, in 2017, a fost noiembrie. Dupa numarul mare de zboruri externe intarziate sau anulate, destinatiile cele mai problematice au fost Istanbul (Turcia), Viena (Austria) si Munchen (Germania). Ruta interna cu cele mai mari intarzieri sau anulari a fost Timisoara-Bucuresti, cu 17%, potrivit datelor furnizate de AirHelp, lider mondial in obtinerea de compensatii pentru pasagerii companiilor aeriene.

Spre comparatie cu aeroporturi precum Singapore Changi, care are referintele cele mai bune, sau London Gatwick, aflat la polul opus, aeroporturile din Romania nu se afla nici la coada clasamentului celor mai problematice, nici in topul lor. Performantele inregistrate le plaseaza la mijlocul clasamentului.

Tarom si Ryanair, cele mai slabe performante

Topul AirHelp, care ia in calul punctualitatea, serviciile si rata de procesare a cererilor pentru compensatii, arata ca operatorii aerieni Tarom si Ryanair au printre cele mai slabe performante.

"Anul 2017 a fost foarte interesant pentru pasagerii companiilor aeriene. Sa ne amintim de valul de curse anulate de TAP Portugal in lunile august si septembrie, cand pasagerii nu doar ca nu au fost imbarcati cateva zile la rand, dar nu au primit informatii cu privire la statusul calatoriei lor. Imediat dupa au venit anularile curselor Ryanair care, de asemenea, au afectat pasagerii. Ceea ce uita multi dintre acestia este ca, in cazul intarzierilor zborurilor cu mai mult de trei ore sau anularii curselor, au dreptul la compensatii de la companiile aeriene, compensatii care pot ajunge pana la 600 de euro. Insa, desi este dreptul lor, mai putin de 2% dintre pasageri aplica pentru compensatii", a declarat Stefan Radu, country manager AirHelp.

TAROM a lansat o noua...
Citeste si: TAROM a lansat o noua promotie: unde poti sa zbori cu 99 de euro

Citeste si: 2017, cel mai sigur an pentru transportul aerian de pasageri