Companiile aeriene nu au inregistrat anul trecut niciun singur deces al unui pasager de pe urma prabusirii unui avion comercial de pasageri, ceea ce face din 2017 cel mai sigur an din istorie pentru transportul aerian, au anuntat luni firma olandeza de consultanta To70 si a site-ului specializat in accidentele de avion Aviation Safety Network, informeaza AFP si Reuters.

Comparativ, in 2016 companiile aeriene din intreaga lume au inregistrat un total de 16 accidente si 303 de victime.

Potrivit Aviation Safety Network, in anul 2017 nu au avut loc decese in randul pasagerilor companiilor aeriene comerciale dar au avut loc totusi 10 accidente fatale in randul avioanelor de transport de marfa care au provocat 44 de decese la bord si 35 la sol. Datele ASN nu includ decat avioanele civile pentru transportul de marfa si de pasageri. Accidentul din data de 7 iunie 2017 care a implicat un avion de transport al armatei birmaneze, care a provocat 122 de morti, nu este inclus in aceste statistici, conform Agerpres.ro.

Daca sunt luate in calcul toate accidentele, inclusiv cele ale aparatelor militare si ale avioanelor non-comerciale, in 2017 au fost 230 de victime din cauza unui numar total de 24 de accidente, ceea ce reprezinta totusi cel mai sigur an din istoria aviatiei, sustine ASN.

"2017 a fost cel mai sigur an pentru industria aviatiei" a declarat la randul sau Adrian Young de la firma olandeza To70.

Citeste si:
Hotelurile au pierdut aproximativ 240 de milioane de euro în 3 luni
Ile (FIHR): Hotelurile au...

Potrivit cifrelor ASN, in 2017 au avut loc 36,8 milioane zboruri, ceea ce inseamna o rata de un accident mortal de avion la 7,360 milioane de zboruri de transport de pasageri. La randul sau, To70 estimeaza ca in cazul zborurilor marilor avioane comerciale de pasageri, in 2017 rata de accidente fatale a fost unul la 16 milioane de zboruri.

Cel mai grav incident care a avut loc in 2017 a fost in luna ianuarie cand un avion cargo turcesc s-a prabusit intr-un sat din Kargastan in timp ce incerca sa aterizeze pe un aeroport din apropiere in conditii de ceata densa, accident care a provocat decesul a 35 de persoane la sol si a celor patru membri ai echipajului avionului.

Ultimul accident fatal al unui avion comercial de pasageri a avut loc in luna noiembrie 2016 la Medellin, Colombia iar ultima prabusire a unui avion comercial de pasageri care a provocat decesul a mai mult de 100 de persoane a avut loc in luna octombrie 2015 in Egipt.

Citeste si:
Bode: Tarom a intrat bolnav în criză; 1.144 de angajaţi sunt în...
Lucian Bode: Tarom a intrat...
Sursa foto: By motive56 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
România, atractivă: mii de rezervări pentru mare, după 1 iunie
Setari Cookie-uri