In 2018 au fost inregistrate 15 accidente mortale in care au fost implicate avioane de pasageri si in care numarul persoanelor decedate a fost de 556, un bilant in crestere fata de anul anterior, a indicat Aviation Safety Network (ASN), o asociatie specializata in acest tip de catastrofe, transmite AFP.

Trei din cele 15 avioane implicate in accidente erau exploatate de companii aeriene aflate pe 'lista neagra' a Uniunii Europene, a precizat ASN, intr-un comunicat.

In 2018 au avut loc in jur de 37.800.000 de zboruri, ceea ce inseamna un raport de un accident aviatic mortal la 2,54 milioane de zboruri, noteaza Agerpres.

Anul 2017 fusese cel mai sigur pentru transporturile aeriene mondiale din 1946, cu un total de zece accidente ale unor avioane de pasageri, care s-au soldat cu 44 de morti.

Potrivit ASN, statisticile arata ca 2018 a fost al treilea cel mai sigur an in privinta numarului de accidente mortale, si al noualea din punctul de vedere al bilantului de victime.

'Aceasta arata progresele uriase realizate in materie de securitate', a subliniat directorul ASN, Harro Ranter, citat in comunicat.

Accidentele cu pierderea controlului raman totusi 'o problema majora de securitate', acest tip de evenimente fiind responsabil de cel putin zece din cele mai grave 25 de catastrofe din ultimii cinci ani, indica ASN.

In octombrie 2018, un Boeing 737 al companiei Lion Air s-a prabusit in largul coastelor indoneziene, cu 189 de persoane la bord.

In mai, un Boeing 737-200, inchiriat de o companie cubaneza de la cea mexicana Global Air, s-a prabusit in apropierea aeroportului din Havana, provocand decesul a 112 persoane.

In martie, un avion al US-Bangla Airlines s-a prabusit langa aeroportul din Kathmandu, in Nepal. Numarul victimelor a fost de 55.

La bilantul negru al anului 2018 a contribuit si accidentul unui avion al companiei Saratov Airlines, in februarie, la scurt timp de la decolarea din Moscova, cand au murit 71 de oameni. In aceeasi luna, un aparat al Aseman Airlines s-a prabusit in Iran, cei 66 de pasageri si membri de echipaj pierzandu-si viata.

Aviation Safety Network (ASN), cu sediul la Haga, face parte din Flight Safety Foundation, o asociatie nonprofit care se ocupa din 1947 de imbunatatirea securitatii transporturilor aeriene.

Sursa foto: By motive56 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri