Irina Anghel-Enescu se alatura astfel unei organizatii care i-a inclus de-a lungul anilor pe premierul Marii Britanii David Cameron, pe fondatorii Google, Facebook si Wikipedia, Larry Page, Mark Zuckerberg, respectiv Jimmy Wales, pe printul mostenitor al Norvegiei Haakon, pe CEO-ul Yahoo Marissa Mayer, dar si pe vedeta TV Oprah Winfrey sau pe faimosul tenisman Roger Federer.

De asemenea, prin aceasta numire, Irina Anghel-Enescu este recunoscuta la nivel global ca unul dintre expertii in domeniul impactului fondurilor de venture capital la dezvoltarea mediului antreprenorial.

"Intentionez sa folosesc cei sase ani, in care voi face parte din Comunitatea Young Global Leaders, pentru a colabora cu oameni exceptionali, in cadrul unor proiecte comune, care sper ca vor deschide noi perspective si vor contribui la transformarea in bine a lumii in care traim, in general, si a Romaniei, in particular", a declarat Irina Anghel – Enescu.

Cu o experienta de peste 15 ani in industria de investitii private (ˮfonduri de private equityˮ si ˮcapital de risc/venture capitalˮ), Irina Anghel-Enescu face parte din comitetul reprezentantilor Asociatiei Europene de Venture Capital si este managing director al asociatiei sud-est europene de profil (SEEPEA). Irina Anghel-Enescu este presedintele Clubului Harvard Romania-Moldova, membru in board-urile mai multor organizatii non-profit si fondatoarea Asociatiei Triple Helix, care deruleaza proiecte pentru accelerarea dezvoltarii Romaniei, cu accent pe antreprenoriat, educatie si leadership.