Fostul hipermarket PIC din Pitesti a fost cumparat de investitori romani

Hipermarketul PIC din Pitesti, inchiriat in momentul de fata companiei Succes Nic, a fost vandut unor investitori romani, anunta PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul societatii.

“Tranzactia s-a realizat in urma unei proceduri de supraofertare, actualul cumparator oferind un pret mai ridicat decat societatea cu care se incheiase in prealabil un antecontract”, a declarat Sorin Vlad, senior manager PwC Romania.

In decembrie 2013, hipermarketul PIC din Oradea a fost vandut unei companii din grupul maltez Alf Mizzi & sons Ltd.

“In momentul de fata suntem in procedura de vanzare si pentru celelalte trei hypermarketuri ramase in patrimoniul PIC. Exista interes atat din partea unor importanti oameni de afaceri locali, cat si din partea unor firme internationale care nu sunt inca prezente pe piata romaneasca, dar nu am ajuns inca la o intelegere acceptabila din punct de vedere financiar. Suntem insa increzatori ca in curand vom realiza noi tranzactii pe acest proiect” a declarat Cristian Ravasila, senior manager, liderul echipei de servicii de restructurare a afacerii PwC Romania.

PIC a intrat in procedura de faliment in anul 2012 si mai detine inca trei hipermarketuri, la Braila, Calarasi si Craiova.

Citeste si:
Ce oportunitati ii asteapta pe investitorii romani in Kazahstan
Ce oportunitati ii asteapta...

Anul trecut, omul de afaceri Nicolae Sarcina, proprietarul firmei Succes Nic Com care detine circa 170 de super­marketuri, minimarketuri si alte magazine pe supra­fata mica si doua hipermarketuri, a renuntat sa cumpere patru hipermarketuri PIC, astfel ca lichidatorul judiciar le-a scos la vanzare.

Intr-o prima faza, Sar­cina a inchiriat spatiile magazinelor PIC din Pitesti si Cra­iova, redeschise sub brandul Succes. Po­tri­vit planului de reorganizare aprobat, omul de afaceri voia sa cumpere cladirile in care se afla ma­ga­zinele din Pitesti si Craiova, dar si pe cele din Oradea si Calarasi, care ar fi urmat sa fie redeschise sub marca Succes. Intelegerea nu a mai fost insa parafata.

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
AutoCar, a opta companie care cere falimentul Euroins. Ce spune asiguratorul
Setari Cookie-uri