Producatorul de ulei vegetal Argus Constanta (UARG) mizeaza in acest an pe venituri de 191,7 milioane lei, in crestere cu 34% fata de anul trecut, si pe un profit brut de 5,9 milioane lei, scrie Mediafax.

Veniturile au scazut cu 8,8% anul trecut, la 142,8 milioane lei, si compania a revenit pe profit, cu un castig brut de 3 milioane lei, fata de pierderi de 20,9 milioane lei in anul 2012.

Cheltuielile ar urma sa creasca in acest an cu 33%, la 185,8 milioane lei, de la aproape 140 milioane lei in exercitiul financiar anterior.

Bugetul de venituri si cheltuieli a fost aprobat intr-o AGA unde au fost prezenti trei actionari Argus care detin cumulat 85,51% din titlurile companiei, potrivit unui comunicat transmis de companie pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit celor mai recente raportari, la finalul anului trecut, SIF Oltenia (SIF5) detinea 55,9% din actiunile Argus, iar fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity are 29,62% din titluri.

Fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief este controlat de BCR, iar o parte din titluri sunt in posesia Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru. Erste si Pogonaru sunt si printre mai mari actionari ai SIF Oltenia.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Argus a fost realizata in sedinta bursiera de vineri, cand pretul a urcat cu 6%, la 2,45 lei. La acasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 87,6 milioane lei (19,6 milioane euro).

Sursa foto: Ulei, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri