Producatorul de ulei vegetal Argus Constanta (UARG) mizeaza in acest an pe venituri de 191,7 milioane lei, in crestere cu 34% fata de anul trecut, si pe un profit brut de 5,9 milioane lei, scrie Mediafax.

Veniturile au scazut cu 8,8% anul trecut, la 142,8 milioane lei, si compania a revenit pe profit, cu un castig brut de 3 milioane lei, fata de pierderi de 20,9 milioane lei in anul 2012.

Cheltuielile ar urma sa creasca in acest an cu 33%, la 185,8 milioane lei, de la aproape 140 milioane lei in exercitiul financiar anterior.

Bugetul de venituri si cheltuieli a fost aprobat intr-o AGA unde au fost prezenti trei actionari Argus care detin cumulat 85,51% din titlurile companiei, potrivit unui comunicat transmis de companie pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit celor mai recente raportari, la finalul anului trecut, SIF Oltenia (SIF5) detinea 55,9% din actiunile Argus, iar fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity are 29,62% din titluri.

Citeste si:
Tranzactie cu 14% din actiunile Argus pentru 3,3 mil. euro
Un fond controlat de BCR ar...

Fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief este controlat de BCR, iar o parte din titluri sunt in posesia Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru. Erste si Pogonaru sunt si printre mai mari actionari ai SIF Oltenia.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Argus a fost realizata in sedinta bursiera de vineri, cand pretul a urcat cu 6%, la 2,45 lei. La acasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 87,6 milioane lei (19,6 milioane euro).

Sursa foto: Ulei, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Argus cumpara materie prima de 9,5 mil. euro de la Comcereal Tulcea
Setari Cookie-uri