Veniturile au scazut cu 8,8% anul trecut, la 142,8 milioane lei, si compania a revenit pe profit, cu un castig brut de 3 milioane lei, fata de pierderi de 20,9 milioane lei in anul 2012.

Cheltuielile ar urma sa creasca in acest an cu 33%, la 185,8 milioane lei, de la aproape 140 milioane lei in exercitiul financiar anterior.

Bugetul de venituri si cheltuieli a fost aprobat intr-o AGA unde au fost prezenti trei actionari Argus care detin cumulat 85,51% din titlurile companiei, potrivit unui comunicat transmis de companie pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Citeste si:

Potrivit celor mai recente raportari, la finalul anului trecut, SIF Oltenia (SIF5) detinea 55,9% din actiunile Argus, iar fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity are 29,62% din titluri.

Fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief este controlat de BCR, iar o parte din titluri sunt in posesia Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru. Erste si Pogonaru sunt si printre mai mari actionari ai SIF Oltenia.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Argus a fost realizata in sedinta bursiera de vineri, cand pretul a urcat cu 6%, la 2,45 lei. La acasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 87,6 milioane lei (19,6 milioane euro).

Sursa foto: Ulei, Shutterstock.com