Legumele ecologice romanesti vor fi comercializate, in premiera, in magazinele retailerului Carrefour din Bucuresti, incepand chiar din luna aprilie, cel mai probabil in prima saptamana dupa Paste, a declarat, citat de Agerpres, presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica - Bio-Romania, Marian Cioceanu.

'In premiera, in luna aprilie, supermarketurile Carrefour vor comercializa legume romanesti certificate ecologic, in conditiile in care pana in prezent nu se regaseau decat legume bio aduse din import. Pentru inceput, vom livra doar in magazinele din Bucuresti pentru ca avem cantitati limitate, dar ne vom extinde si catre cele din tara. Legumele provin dintr-un mare bazin legumicol al tarii, Izbiceni, unde exista o suprafata insemnata de solarii aflate in conversie catre agricultura ecologic', a spus Marian Cioceanu.

El a precizat ca listarea produselor a fost deja realizata, iar prima livrare se va face, cel mai probabil, in aceasta saptamana.

Produsele agricole aflate in conversie sunt obtinute fara utilizarea chimicalelor, insa terenurile de pe care sunt cultivate trebuie 'curatate' de pesticidele si ingrasamintele folosite anterior si abia dupa o perioada de conversie de 2-3 ani de zile, aceste produse vor putea fi certificate ecologic.

Preturile produselor aflate in conversie sunt cu circa 5% mai mari decat cele obtinute in agricultura conventionala, in timp ce produsele certificate ecologic au un plus de 5-10 procente fata de cele in conversie.

Citeste si:
Banca pentru Alimente a colectat intr-o luna 14.500 kg de alimente
Banca pentru Alimente a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »



Citeste si
VIDEO retailDetail: Ce programe de sustenabilitate si CSR au demarat retailerii
Setari Cookie-uri