'In premiera, in luna aprilie, supermarketurile Carrefour vor comercializa legume romanesti certificate ecologic, in conditiile in care pana in prezent nu se regaseau decat legume bio aduse din import. Pentru inceput, vom livra doar in magazinele din Bucuresti pentru ca avem cantitati limitate, dar ne vom extinde si catre cele din tara. Legumele provin dintr-un mare bazin legumicol al tarii, Izbiceni, unde exista o suprafata insemnata de solarii aflate in conversie catre agricultura ecologic', a spus Marian Cioceanu.

El a precizat ca listarea produselor a fost deja realizata, iar prima livrare se va face, cel mai probabil, in aceasta saptamana.

Produsele agricole aflate in conversie sunt obtinute fara utilizarea chimicalelor, insa terenurile de pe care sunt cultivate trebuie 'curatate' de pesticidele si ingrasamintele folosite anterior si abia dupa o perioada de conversie de 2-3 ani de zile, aceste produse vor putea fi certificate ecologic.

Preturile produselor aflate in conversie sunt cu circa 5% mai mari decat cele obtinute in agricultura conventionala, in timp ce produsele certificate ecologic au un plus de 5-10 procente fata de cele in conversie.