12 Iulie 2006

Alro fuzioneaza cu Alum Tulcea



Actionarii companiei Alro din Slatina au aprobat astazifuziunea cu compania Alum Tulcea, informeaza un comunicat al producatorului de aluminiu din Slatina, publicat de Bursa de Valori Bucuresti. Astfel, peste 89% din actionariat a fost de acord cu inceperea procesului de absorbtie a companiei tulcene, anunta oficialii implicati in acest proces.

Fuziunea cu Alum reprezinta o etapa a strategiei de integrare pe verticala aplicata de Marco Industries, actionarul majoritar al producatorului de aluminiu.

Alro detine o participatie de 92,7% din actiunile Alum. Alro va participa cu circa 90 mil. euro la majorarea de capital realizata de Alum in acest an.

Marco Industries BV, care detine actiuni reprezentwld 85,2630 % din capitalul social a fost reprezentata de Serban-George Patriciu, in timp ce
Fondul .Proprietatea S.A., care detine actiuni reprezentand 10,0539 % din capitalul social, a fost prezent prin Razvan Codrut Pop.

In acelasi timp, Cone, care detine actiuni reprezentand 3 ,2212 % din capitalul social, a fost reprezentata de Dragos-Adrian Voncu.

Compania Alum Tulcea a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net de peste 1 mil. euro , comparativ cu pierderi de 4,8 mil. euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Alro a inregistrat in 2005 o crestere cu 11% a productiei de aluminiu turnat si aliaje de aluminiu, pana la nivelul de 243.600 de tone. Compania s-a concentrat anul trecut pe productia de bunuri cu valoare adaugata mare, care reprezinta circa 90% din totalul livrarilor Alro. Pentru 2006, Alro isi propune cresterea productiei pana la 260.000 de tone.



Citeste si