CFR cauta un consultant pentru elaborarea si implementarea unui plan detaliat de restructurare, contractul estimat la 1,23 milioane euro urmand sa fie finantat dintr-un imprumut contractat de la BERD.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat la finele anului 2012 ca a acordat un imprumut de 175 milioane euro companiei CFR SA pentru a ajuta administratorul infrastructurii feroviare sa-si restructureze bilantul, permitand plata datoriilor curente, scrie Mediafax.
Acoperirea datoriilor viza eliberarea de fonduri pentru investitii si lucrari de intretinere, pentru imbunatatirea calitatii retelei feroviare.
Imprumutul, distribuit in doua transe in functie de masuri specifice de reforma, este parte a unui program de restructurare pentru CFR, in valoare de 1,2 miliarde euro.
Din prima transa, de 110 milioane euro, compania a refinantat un imprumut de la Ministerul Finantelor, diferenta de 1,23 milioane euro ramasa urmand sa fie utilizata pentru contractarea consultantului.
Termenul pentru inceperea procedurilor de selectie a firmei de consultanta este estimat pentru trimestrul al doilea din acest an, potrivit unui anunt al BERD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri