Volumul vanzarilor de ciment si clincher ale grupului elvetian Holcim in Romania au crescut cu 5,1% in primul trimestru din acest, potrivit unui raport al companiei, care precizeaza ca pietele din Europa de Est continua sa prezinte o situatie economica dificila, conform Mediafax.

Preturile la ciment si clincher au urcat totodata cu 6,6% in moneda locala, se spune in raport.

Pe piata agregatelor, Holcim a inregistrat in Romania o scadere de 16,3% a livrarilor, insa preturile au afisat o crestere de 39,1%.

Producatorii de ciment si alte materiale de constructii Lafarge (Franta) si Holcim (Elvetia) au anuntat recent ca vor fuziona, intr-o tranzactie efectuata prin schimb de actiuni in urma careia va rezulta cel mai mare jucator de profil la nivel global, cu afaceri anuale estimate la 44 miliarde de dolari.

Ambele companii au afaceri semnificative pe piata romaneasca, unde concureaza cu Carpatcement, parte a grupului german HeidelbergCement.

Citeste si:
Vânzările îmbuteliatorului apelor minerale Borsec şi Aquatique au...
Coronavirus | Vânzările...

Holcim Romania detine doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Compania are aproximativ 950 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cercetatorii au creat un ciment viu. Capabil de autovindecare
Setari Cookie-uri