Divizia de electrice a Menatwork, unul dintre cei mai importanti producatori si importantori romani pentru aparate de iluminat si materiale electrice, tinteste afaceri la peste 6 milioane de euro in acest an, in crestere cu 20% fata de anul precedent.

“Pentru anul in curs mizam pe o crestere de circa 20% a rulajului. Ne bazam in principal pe cresterea productiei de corpuri de iluminat customizate, dar si pe dezvloltarea serviciilor de consultanta. Ne axam totodata si pe o prezenta mai accentuata la export, in special pe pietele din Italia si Germania, unde merge circa 50% din productie”, a declarat Viorel Niculae, director al diviziei electrice in cadrul Menatwork.

In cadrul diviziei de echipamente electrice, una dintre cele mai importante categorii de produse este cea a corpurilor pentru iluminat, ce reprezinta peste o treime din valoarea totala a segmentului pe care compania activeaza.

“Vanzarile de corpuri de iluminat in cadrul Menatwork se situeaza undeva la pragul de 10 milioane de lei (2 mil. €), pe o piata pe care noi o estimam la o valoare de 50 de milioane de euro si pe care activeaza trei jucatori locali si care este dominata de impoturi”, sustine Viorel Niculae.

Potrivit acestuia, 80% din solutiile de iluminat disponibile pe piata locala sunt importuri, in timp ce 20% sunt reprezentate de productia locala a grupurilor Electromagnetica, Elba si Menatwork.

Viorel Niculae a mai subliniat ca piata de iluminat a fost de asemenea afectata de criza, inregistrand o injumatatire in cei cinci ani de recesiune.

“Piata corpurilor de iluminat s-a injumatatit in criza, iar foarte multi jucatori au disparut, fortati de situatia din industrie. Daca in anul 2008 produceam 260.000 de corpuri pe an, in prezent estimam ca valoarea se invarte la 130.000 de unitati pe an”, a completat reprezentantul Menatwork.

Piata electricelor nu poate scadea mai mult de atat

Piata de compoente electrice din Romania, estimata de catre reprezentantii Menatwork la circa 400 de milioane de euro nu are cum sa mai scada, tendinta fiind una de revenire.

“Prevad o crestere pe piata de electrice sustinuta intr-o anumita masura si de piata de iluminat care va inregistra o crestere data in special de proiectele de iluminat stradal pe baza de LED. Piata nu are cum sa scada mai mult de atat. O data cu criza piata s-a segmentat in doua categorii: produse foarte ieftine si produse foarte scumpe. Practic canalul de mijloc s-a contractat foarte mult si nu isi mai gaseste loc in cosurile romanilor”, a mai punctat Viorel Niculae.

Grupul de firme Menatwor este specializat in productia, comertul si montajul materialelor de constructii si-a inceput activitate in Romania, in anul 1994. Grupul este format in prezent din 11 firme si detine un parc industrial langa Bucuresti desfasurat pe o suprafata de 90.000 de metri patrati.

In fabricile si reteaua de distributie a grupului Menatwork lucreaza in prezent circa 300 de angajati.
Grupul de firme Menatwork a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 44 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de nivelul din 2012, iar pentru anul in curs mizeaza pe o evolutie constanta, la peste 50 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri