CFR SA va achizitiona energia de pe piata reglementata OPCOM, incepand de la jumatate lunii iunie, a anuntat ministrul Transporturilor, Dan Sova, care a precizat ca intrarea administratorului retelei feroviare "in aceasta logica fireasca" va genera cheltuieli cu electricitate mai mici cu 10-15%.

"Am semnat pe 25 aprilie conventia de stingere a datoriilor intre CFR si Electrica Furnizare. CFR Infrastructura are obligatia de a plati toate datoriile catre Electrica Furnizare pana la data de 15 mai", a declarat Sova, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca un alt efect pozitiv al aceastei conventii, pe langa stingerea datoriei, este acela ca administratorul retelei feroviare va intra intr-o "logica fireasca", a achizitionarii de electricitate de pe piata reglementata OPCOM, ceea ce va duce la o scadere a cheltuielor cu energia pentru 2014 intre 10-15%.

Suma bugetata de CFR in acest an pentru achizitia de electricitate este de 450 de milioane de lei.

Electrica a semnat vineri seara o conventie cu CFR pentru stingerea datoriei companiei nationale de cai ferate catre furnizorul de electricitate, acesta urmand sa primeasca pana la 15 mai o suma de 228 milioane lei, a declarat ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu.

Citeste si:
SUA investeste 1 mld dolari in tarile Initiativei Celor Trei Mari
SUA investeste 1 miliard de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Control ANPC in gari si in trenuri: Mucegai, mizerie si gunoaie
Setari Cookie-uri