Compania farmaceutica Ropharma Brasov (RPH), controlata de omul de afaceri Mihai Miron, estimeaza pentru acest an o crestere cu 25% a profitului, la 9 milioane lei (doua milioane euro), si cu 5% a vanzarilor, la 430 milioane lei (97 milioane euro).

Actionarii Ropharma au aprobat in AGA de marti bugetul de venituri si cheltuieli al companiei. Anul trecut, vanzarile companiei au crescut nesemnificativ, la 411,2 milioane lei (93 milioane euro), iar profitul a avansat cu aproape 3%, la 7,2 milioane lei (1,6 milioane euro).

Ropharma are doua unitati de productie in Targu Mures si Chisinau, unde fabrica suplimente alimentare si medicamente. Compania de distributie are cinci depozite si 1.200 de farmacii client. Reteaua proprie de farmacii cuprinde 127 unitati. Aria de acoperire este de 25 judete si municipiul Bucuresti.

Structura vanzarilor societatii a fost anul trecut de 71,4% prin farmaciile proprii si de 28,6% prin distributie. Compania a bugetat pentru acest an investitii de aproape 7,2 milioane lei, din care jumatate pentru achizitionarea de licente pentru farmacii. De asemenea, compania are in plan lansarea a 13 produse noi, potrivit Mediafax.

Ropharma se situeaza pe pozitia 8 in topul distribuitorilor farma nationali, cu 3,3% cota de piata, iar pe segmentul de retail ocupa pozitia a cincea. Compania are peste 900 de angajati. Potrivit celor mai recente raportari de la BVB, omul de afaceri Mihai Miron detine indirect 31,65% din actiunile Ropharma. Prin Rimia Investments, el controleaza 14,12% din actiuni, iar prin ADD Pharmaceuticals 17,53%.

Ropharma Brasov, profit cu...
Citeste si: Ropharma Brasov, profit cu 35% mai mare in S1

Arrow Pharmaceuticals, firma inregistrata in SUA, controleaza 31,29% din actiunile Ropharma. In actionariatul Ropharma se regaseste fondul de pensii AZT Viitorul Tau - Allianz, care are 5,87% din titluri, precum si fondul de Pensii Administrat Privat ING, cu 4,99%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ropharma a bugetat investitii de 8,5 milioane lei in 2015