Romanii redescopera calatoria cu trenul: traficul de calatori a crescut in 2014

CFR Calatori a transportat, in primele trei luni ale anului, cu 1,75 milioane mai multi pasageri comparativ cu perioada ianuarie - martie 2013, cand peste 14,1 milioane de calatori au circulat cu trenul, potrivit datelor furnizate de CFR Calatori.

Ca procentaj, traficul feroviar de calatori a crescut cu 12,4%, la peste 15,85 milioane de pasageri, scrie Agepres.

In ceea ce priveste perioada sarbatorilor pascale, traficul de pasageri a urcat cu circa 20% la trenurile de litoral si cu aproape 35% la trenurile spre munte, raportat la un week-end obisnuit.

La nivelul intregii retele feroviare, traficul de pasageri a inregistrat, in perioada Sarbatorilor de Paste, fata de un week-end obisnuit, o crestere cu 75%, in timp ce trenurile de pe rutele mari - precum Iasi, Timisoara, Craiova - au avut grade de utilizare de peste 100%.

"Estimam ca traficul cumulat din perioada celor doua evenimente ale lui 2014, respectiv Paste (17-21 aprilie) si minivacanta de 1 Mai, care urmeaza, va fi mai mare decat traficul inregistrat in 2013 (1-5 mai). Multi dintre romani petrec sarbatorile pascale in familie, iar cele mai solicitate rute au fost in acest an cele spre Iasi si Craiova, acestea avand un grad de utilizare de peste 100%", afirma reprezentantii CFR Calatori.

Citeste si:
CFR repune în circulație mai multe trenuri
CFR repune în circulație mai...

Potrivit statisticilor realizate de Ministerul Transporturilor, in primele noua luni ale anului trecut, peste 43,6 milioane de pasageri au circulat cu trenul, dintre care 165.000 de persoane au avut o destinatie externa.

Distanta medie de transport a pasagerilor a fost de 78 de kilometri.

Parcursul mediu zilnic al vagoanelor de pasageri a fost de 253 kilometri/zi, iar viteza medie a trenurilor a fost de 45 de kilometri/ora.

Citeste si:
AFI Cotroceni, trafic peste așteptări în prima săptămână de la...
Trafic AFI Cotroceni: În...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Australia permite zborurile internaționale doar cu 50 de pasageri
Setari Cookie-uri