Serviciile informatice, cinematografia, transporturile si comunicatiile au ridicat afacerile din serviciile de piata prestate companiilor cu 5,1% ca serie bruta si cu 4,4% ca serie ajustata, in primul trimestru, conform datelor publicate de INS.

Astfel, ca serie bruta, afacerile din activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei au crescut cu 19,5%, cele din activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe cu 13,6%, cele din transporturi cu 8% si cele din activitatile de comunicatii cu 5,7%. Alte servicii furnizate in principal intreprinderilor au scazut cu 0,3%, informeaza Mediafax. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele trei luni comparativ cu perioada similara a anului trecut, cifra de afaceri din activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei s-a majorat cu 15,1%, cea din activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe cu 12,3%, din transporturi cu 8,4%, din activitatile de comunicatii cu 4,6% si afacerile din alte servicii furnizate in principal intreprinderilor au urcat cu 0,4%.

In martie, fata de februarie, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 10,4% ca serie bruta, dar a scazut cu 1,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Comparativ cu aceesi luna a anului trecut, in martie 2014, afacerile din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor s-au majorat cu 4,1% ca serie bruta si cu 2,3% ca serie ajustata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Serviciile de piata prestate intreprinderilor au crescut