Serviciile de piata prestate in special intreprinderilor au avut o crestere de 8,3% in 2015

Afacerile din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor s-au majorat anul trecut cu 8,3%, ca serie bruta, sustinute de activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei, care au avut afaceri mai mari cu 25,2%, si de transporturi, cu un avans de 11,2%, potrivit INS.

Cifra de afaceri a fost mai mare cu 5,5% in comunicatii, cu 4,8% in activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe si cu 3,4% la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), conform MEdiafax.

In decembrie, afacerile din serviciile pentru companii s-au majorat cu 6,9% fata de noiembrie, serie bruta, in termeni nominali, pe fondul cresterilor inregistrate la activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+21,9%), activitatile de comunicatii (+12,5%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+6,9%) si la activitǎtile de transport (+1%).

Activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe au scazut cu 5,8%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cresterea pe ansamblu a fost de 1,9%, cu un avans de 4,8% la activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei, de 3,2% la activitatile de transport si de 2,2% la activitatile de comunicatii.
In schimb, scaderi au inregistrat activitǎtile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-2,1%) si alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (-0,5%).

Comparativ cu decembrie 2014, afacerile au fost mai mari cu 12,6%, serie bruta, impulsionate de cresterile inregistrate la activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+30,3%), transporturi (+17,1%), activitatile de comunicatii (+11,5%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+5,7%) si la activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+1,6%).

Sursa foto: lassedesignen / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri