Astfel, in perioada analizata, comparativ cu primele 11 luni din 2013, activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei au crescut cu 22,7% ca serie bruta si cu 20,8% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

De asemenea, au inregistrat majorari activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+11,7% brut si +11,3% ajustat), comunicatii (+5,2% brut si +4,9% ajustat), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+4,6% brut si +4,5% ajustat) si transporturi (+3,6% brut si +4,2% ajustat), scrie Mediafax.

In noiembrie 2014, comparativ cu octombrie, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a scazut pe ansamblu cu 0,1% ca serie bruta, ca urmare a scaderilor inregistrate la activitǎtile de transport (-4,0%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-3,6%) si alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (-1,1%). Cresteri au raportat activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+20,7%) si activitatile de comunicatii (+2,6%).

Citeste si:

Ca serie ajustata, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 1,5% datorita majorarilor din activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+8,5%), transporturilor (+2,2%), comunicatiilor (+1,9%) si altor servicii furnizate in principal intreprinderilor (+0,4%).

Activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe au scazut cu 3,1%. Fata de noiembrie 2013, in noiembrie 2014, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 6,4% ca serie bruta, datorita in principal cresterilor inregistrate la activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+7,6%), servicii furnizate in principal intreprinderilor (+6,7%), comunicatii (+6,4%), transporturi (+5,9%) si activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+5,2%).

Ca serie ajustata, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a urcat pe ansamblu cu 6,7%, datorita cresterilor inregistrate la activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (+11,6%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+8,1%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+6,3%), comunicatii (+6,2%) si transporturi (+4,9%).

Sursa foto: Laptop/Shutterstock.com