FC Dinamo a depus la Tribunalul Bucuresti dosarul prin care solicita deschiderea procedurii de insolventa, informeaza site-ul tmb.ro, preluat de Mediafax.

Dosarul a fost inregistrat cu numarul 16020/3/2014 in numele societatii FC Dinamo 1948 SA, care administreaza clubul de fotbal din Liga I. Tribunalul Bucuresti nu a acordat inca un termen pentru acest dosar.

Instanta va analiza cererea FC Dinamo si in cazul in care o va accepta va numi un administrator judiciar. Acesta din urma va intocmi tabelul preliminar de creante pana la un termen stabilit de Tribunalul Bucuresti.

FC Dinamo este al cincilea club de Liga I care intra in insolventa in ultimii doi ani dupa FC Rapid, Gloria Bistrita, Universitatea Cluj si Otelul Galati. Omul de afaceri Ionut Negoita a devenit majoritar la Dinamo, in luna martie 2013, dupa ce a preluat actiunile detinute de Nicolae Badea si pe cele ale lui Dragos Savulescu.

Negoita a devenit actionar la Dinamo la inceputul lunii august 2012, cand a cumparat, pentru o suma de "cateva milioane" de euro, un pachet de 30 la suta din actiunile clubului ramase in proprietatea lui Nicolae Badea si Dragos Savulescu dupa retragerea lui Cristian Borcea. O proportie de 10 la suta din actiunile FC Dinamo se afla in portofoliul vechii societati care a administrat gruparea "alb-rosie".

Citeste si:
Perchezitii la Cristian Borcea, intr-un nou dosar
Perchezitii la Cristian...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Peste 700 de jandarmi vor asigura ordinea la meciul Steaua-Dinamo
Setari Cookie-uri