Afacerile grupului Arcon, companie patronata de catre antreprenorul roman Ioan Titeiu si specializata in productia de materiale de constructii, au ajuns anul trecut la 38 de milioane de euro anul trecut, dupa ce compania din Sfantu Gheorghe a achizitionat companiile Amvic si Corina Gealan.

„Rezultatele din 2013 au inregistrat cresteri usoare pe toate cele 5 directii de business ale noastre, iar exportul, un parametru important in conjunctura actuala, s-a intarit conform previziunilor de la inceput de an, ajungand la 4,7 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul 2012”, a declarat Ioan Titeiu, director general al grupului Arcon. Cifra de afaceri cumulata pe toate companiile grupului s-a ridicat la aproximativ 38 milioane de euro, marcand un profit de peste 2,2 mil euro.

Anul 2013 a insemnat pentru Arcon primul an in care a livrat termosistem atat din Sf. Gheorghe, cat si de langa Bucuresti. „In prezent operam pe cele doua fabrici ale noastre, atat pe cea de la Sfantu Gheorghe, cat si pe cea de la Bragadiru, preluata de la Amvic si integrata in fluxul Arcon. Aceasta organizare ne ajuta in optimizarea costurilor, oferindu-ne si o prezenta mai buna a termosistemelor Arco in cat mai multe zone din Romania”, a mai precizat Ioan Titeiu. Totodata, vopseaua folosita in componenta termosistemului Arco este produsa in fabrica Arcon din Sf. Gheorghe, dupa o investitie finalizata in 2011 care s-a ridicat la aproximativ 3 milioane euro.

Cererea de membrane, la acelasi nivel cu 2012

Cererea interna de membrane a fost constanta in raport cu 2012, a mai subliniat Ioan Titeiu, precizand ca exportul este intr-o crestere continua.

„Daca in tara suntem principalii furnizori de membrane hidroizolante gratie capacitatilor de productie din Sfantu Gheorghe in care am investit constant, la export trebuie sa ne luptam permanent nu numai cu producatorii europeni, ci si cu cerintele specifice pietelor pe care vrem sa intram. Este cunoscut pentru producatorii romani ca pietele mari din Vestul Europei si-au luat masuri de protectie in ceea ce priveste importul de produse, in unele cazuri chiar extreme”, sustine antreprenorul din Sfantu Gheorghe.

Retail jobs

In prezent Arconeste prezent cu brandul Arco de membrane pe piete externe ca Bulgaria, Grecia, spatiul ex-Iugoslav, Malta, Cipru, Ungaria, Cehia, Slovacia sau Albania, dar si alte tari din regiune.

“Daca unele state europene au implementat norme nationale foarte dure pentru produsele de import, nu acelasi lucru se intampla si in tara noastra, care este invadata de produse de slaba calitate. In Romania nimeni nu verifica calitatea produselor prin prelevare de mostre din piata, ci doar agrementarile tehnice pe hartie. Daca si in tara noastra ar exista din partea autoritatilor astfel de controale, cu siguranta ca am avea hidroizolatii de o mai buna calitate si constructii mai durabile”, adauga Ioan Titeiu.

Planurile cu Amvic si Corina Gealan

Pe tot parcursul anului trecut s-au depus eforturi pentru eficientizarea activitatii la Amvic si Corina Gealan.

"Pe o piata ezitanta, cea a constructiilor, ne-am focusat anul trecut pe redresarea celor doua companii care constituie baza noastra din Bucuresti. Am restructurat activitatea la toate nivelurile si am adus un suflu nou in companie, astfel incat, in urma masurilor luate in 2013, am redus la jumatate pierderile celor doua companii fata de anul anterior. Am intrat in 2014 cu echipe noi si cu planuri de crestere. Speram ca la sfarsitul acestui an Corina Gealan si Amvic sa fie pe plus”, a mai declarat Ioan Titeiu.

Citeste si:
Livrări RECORD la Tesla: compania lui Musk depășește veniturile...
Livrări RECORD la Tesla:...

Investitii de peste un milion de euro in 2013

Investitiile totale in dezvoltarea de produse, in tehnologie, logistica, marketing si personal s-au ridicat in 2013 la 1,2 milioane euro, pentru 2014 fiind prevazute sume similare. „In 2013 in piata s-a resimtit o lipsa dramatica a vanzarilor, cumulata cu o scadere calitativa a produselor. Cu toate acestea, utilizatorul final incepe sa invete ce inseamna produsele bune si produsele proaste sau inselatoare. Noi stim ca trebuie sa investim in continuu in tehnologie, in dezvoltarea de produse si in zona resurselor umane pentru a tine pasul cu cerintele pietei si ale clientului final, iar acesta este dezideratul nostru”, a mai precizat antreprenorul roman.

Fabrica Arcon produce vopsea si tencuieli decorative care sunt folosite pentru termosistemele proprii, precum si in proiecte rezidentiale sau industriale. Arcon produce vopseaua sub brandul Perfect Color si tencuiala decorativa sub brandul Perfect Decor.

Arcon a fost infiintata in anul 1994 la Sfantu Gheorghe, avand la baza capital integral romanesc. In prezent compania are 250 de angajati specializati in sectorul industrial si de constructii. Arcon este, de asemenea, si cea mai mare companie romaneasca producatoare de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolatii.

Principalii concurenti ai Arcon la nivel local sunt AdePlast, Henkel, Baumit, dar si elvetienii de la Sika.

Citeste si:
ATENTIE! Sanctiuni usturatoare din cauza termoreabilitarii
Semnal de alarma: Vom ajunge...

Sursa foto: arcon.com.ro

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri