Actionarii Ultex Tandarei, aflat in insolventa, au modificat planul de reorganizare a producatorului de ulei pentru a vinde activele catre grupul agro-industrial Trans Oil din Republica Moldova, pentru 10,5 milioane euro, informeaza Mediafax.

"Datorita rezultatelor financiare obtinute de societatea debitoare Ultex dupa confirmarea initiala a Planului de reorganizare in luna iulie 2011, precum si dupa modificarea acestuia si confirmarea ulterioara de catre judecatorul sindic, rezultate ce au fost prezentate in cadrul rapoartelor financiare intocmite in cadrul prezentei proceduri, a rezultat faptul ca societatea debitoare nu poate acoperi pasivul asumat prin planul de reorganizare doar din excedentul activitatii curente", se arata in planul de reorganizare al companiei.

Planul de restructurare initial prevedea ca modalitate de reorganizare restructurarea, continuarea activitatii de procesare a semintelor de floarea soarelui, soia, rapita, care sa conduca la obtinerea de excedent de numerar destinat acoperirii creantelor creditorilor inscrisi la masa credala.

Potrivit sursei citate, Ultex detine active in patrimoniu necesare continuarii activitatii de prelucrare a semintelor si rafinare a uleiului, capacitate de stocare a materiei prime si a produselor obtinute in urma procesarii, dar nu detine suficient capital de lucru pentru a-si dezvolta productia si pentru achizitia de materii prime.

"Conform ofertei de achizitionare a business-ului Ultex SA, transmiterea activitatii societatii debitoare se va realiza pentru suma de 10,5 milioane euro, prin aceasta oferta fiind transmisa intreaga activitate a societatii, inclusiv, dar fara a se limita la mijioacele fixe, bunurile mobile si imobile, corporale si incorporale, drepturi de proprietate intelectuala, angajati, contracte, autorizatii, precum si pentru claritate toate partile sociale detinute de Ultex in capitalul social al Biodil Production, catre intreprinderea cu capital strain FFA Trans Oil LTD SRL, prin societatea afiliata Floarea International", se precizeaza in raport.

Citeste si:
Proiectele localitatilor infratite cu cele din Moldova ar putea...
Guvernul cauta un instrument...

Contractul de transfer de business va fi prezentat adunarii generale a creditorilor in cadrul unei sedinte ce se va convoca in acest sens, iar semnarea contractului se va realiza in maximum 10 zile de la data ramanerii irevocabile a sentintei de confirmare modificarii planului de reorganizare. "Sunt in curs de negociere contracte de comision/de procesare atat cu societatea care va prelua activele, cat si cu societati terte, astfel incat activitatea societatii Ultex sa continue", precizeaza raportul.

Din suma obtinuta in urma vanzarii, BCR urmeaza sa primeasca 4 milioane euro, BRD - 2 milioane euro, Raiffeisen Bank - 1,65 milioane euro, ANAF - 900.000 euro, furnizori de utilitati - 635.000 euro, salarii - 90.000 euro, creditare personala Vasile Nitescu - 470.000 euro, bugetul local- 350.000 euro, comision CITR - 300.000 euro si servicii de paza - 62.000 euro.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania Ultex Tandarei este controlata de Vasile Nitescu prin firma Romilexim Trading Oils Limited. Trans-Oil Group of Companies activeaza in domenii precum procesarea oleaginoaselor, manipularea si depozitarea cerealelor, comercializarea marfurilor pe plan international, producerea uleiului vegetal in vrac, a uleiului imbuteliat, agricultura, productia de faina si cresterea porcinelor. Compania detine si terminalul portului localizat la Giurgiulesti, unicul port international al Republicii Moldova.

Potrivit datelor de pe website-ul companiei, in 2012, IFC (membra a Grupului Bancii Mondiale) in parteneriat cu DEG si FMO au acordat Trans Oil un imprumut de 70 milioane dolari, in urma careia IFC a devenit actionar.

Citeste si:
Clujana iese din insolventa dupa doi ani de la deschiderea procedurii
Clujana iese din insolventa...

Sursa foto: Ulei, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
ASF trimite CertAsig în insolvență. Ce se întâmplă cu contractele de asigurare
Setari Cookie-uri