Peste 20.000 de straini vin anual pentru interventii medicale in Romania, in special pentru chirurgie estetica si tratamente dentare, si cheltuiesc pe serviciile medicale, cazare si masa mai mult de 60 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor din turism si medicina, scrie Mediafax.

"Nu exista o statistica oficiala in acest sens, dar din discutiile noastre cu reprezentantii turismului medical, putem estima ca peste 20.000 de straini au venit anul trecut pentru turism medical in Romania", a declarat Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), prezent la o conferinta internationala de turism medical la Bucuresti.

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), un strain cheltuieste, in medie, intre 1.500 si 2.000 de euro pentru o interventie medicala in Romania.

Un astfel de turist sta in Romania minim 14 zile intr-un an, pentru ca in afara tratamentului in sine va trebui sa revina si la consultatii. Astfel, cheltuiala medie pe cazare si masa ajunge, de asemenea, la 1.500 de euro de persoana.

Din cei 20.000 de straini, aproximativ 8.000 vin pentru chirurgie estetica, 7.000 pentru interventii dentare complexe (implanturi etc.), iar restul pentru operatii de micsorare a stomacului, investigatii oftalmologice in spitale private si alte tratamente.

Citeste si:
Turism medical in Romania: Stomatologia, principala atractie
Stomatologia si fertilizarea...

Cei mai multi straini care vin pentru servicii medicale provin din Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Israel si au intre 40 si 60 de ani, spune Razvan Nacea, purtator de cuvant al ANAT pentru turism medical si director de agentie de turism medical.

"Pentru a atrage pacienti din alte tari, cabinetele si clinicile dentare incheie parteneriate cu agentii din strainatate. Serviciile medicale din Romania sunt mult mai ieftine comparativ cu in multe tari din Europa, iar pacientii pot ajunge astfel sa faca economii considerabile venind aici", a afirmat Dragos Raducan.

Societatea Romana de Reabilitare Orala si Societatea Romana de Turism Medical Dentar a organizat in perioada 27-28 mai, in parteneriat cu FPTR, o conferinta internationala pe tema turismului medical si medical dentar.

Citeste si:
Medicover lanseaza solutii digitale noi pentru un diagnostic rapid
Medicover lanseaza in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum arata Plaja Ghioroc, unde vin mii de turisti din vestul tarii