Transelectrica semnaleaza problema integrarii energiei regenerabile in sistemul energetic national, apreciind ca este o provocare pentru intreg sistemul, a declarat vineri Carmen Neagu, presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei.

"Avem problema integrarii in sistem a energiilor regenerabile. S-au dezvoltat foarte mult in timp foarte scurt. Ne-am atins angajamentele luate de CE fata de anul 2020. Este o provocare pentru tot sistemul energetic, nu doar pentru Transelectrica", a spus Neagu, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, productia din centralele electrice eoliene a fost anul trecut de 4,69 miliarde KWh, in crestere cu 2,05 miliarde KWh comparativ cu nivelul din 2012.

Guvernul a redus in mai multe randuri ajutorul de stat prin certificate verzi acordat producatorilor de energie regenerabila. Producatorii de energie din surse clasice, precum si marii consumatori de electricitate, sunt nemultumiti de ajutorul pe care il primesc producatorii de energie verde.

Citeste si:
Cinci motive pentru care managerii isi dau demisia din companii
Top 5 motive pentru care...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »



Citeste si
Prima zi de Retail Arena: tendintele si obstacolele din industrie