Directorul general al companiei de stat Nuclearelectrica (SNN), Daniela Lulache, si-a exprimat teama fata de proiectele nucleare concurente, care ar putea determina plecarea angajatilor calificati, platiti de cateva ori mai bine decat in Romania.

"Nu avem in prezent o problema cu personalul inalt calificat in sensul migrarii catre competitori. Suntem constienti ca aceasta problema ar putea exista in viitor, competitorii nostri oferind salarii de cateva ori mai mari, potrivit Mediafax.

Sigur ca ne concentram pe pastrarea personalului calificat si incercam sa atragem tineri bine pregatiti pentru a forma o noua generatie de specialisti. Ne temem de proiectele concurente. Exista si in cazul nostru oameni care au plecat deja, dar nu este vorba despre un fenomen masiv. Oricum, Romania trebuie sa fie atenta la asta", a declarat Lulache.

Nuclearelectrica, operatorul singurei centrale nuclearelectrica din tara, are aproximativ 2.200 de angajati. Salariul mediu lunar din companie este de aproape 8.300 de lei. Statul detine 81,3% din actiunile Nuclearelectrica, iar Fondul Proprietatea controleaza 9,7% din titluri. Compania acopera aproximativ 18% din necesarul anual de electricitate al Romaniei.

Citeste si:
Brokerii de pe bursă lucrează de acasă. Companiile cer vot electronic
Coronavirus | Brokerii de pe...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
H&M începe să producă măști de protecție
Setari Cookie-uri