Circa 180.000 de persoane din orasele Brad, Calan, Deva, Hateg, Hunedoara si Simeria vor beneficia de aceasta investitie. Creditul co-finanteaza programul regional de investitii al companiei, in valoare de aproape 600 milioane lei (132,7 milioane euro), care face parte din Fondul de Coeziune al UE pentru Romania, noteaza Mediafax.

In urma implementarii fondurilor atrase, va creste accesul localnicilor la serviciile de apa si canalizare din regiune, cu o calitate sporita la nivelul standardelor europene. "Aceasta finantare va ajuta la reducerea pierderilor de apa si va contribui la eficientizarea companiei de apa", a declarat intr-un comunicat Jean-Patrick Marquet, director BERD pentru infrastructura municipala si de mediu.

Finantarea este a 22-a din programul cadru de co-finantare a proiectelor regionale de apa din Romania, lansat in 2010 si pentru care s-a aprobat la acel moment un volum de 200 milioane euro, dar in septembrie 2012 a crescut cu 130 milioane euro, in urma cererii locale.

BERD a mobilizat circa 2 miliarde euro din Fondul UE pana in prezent pentru serviciile de apa si canalizare destinat Romaniei. De la inceputul activitatii sale pe plan local, institutia financiara internationala a investit circa 6,7 miliarde euro in peste 360 de proiecte si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.