Producatorul farmaceutic Antibiotice Iasi (ATB) va prelungi cu un an o facilitate de credit de 60 milioane lei (circa 13 mil. euro) de la EximBank, precum si garantia de stat aferenta de 10 milioane lei, avand posibilitatea emiterii de scrisori de garantie si finantarii activitatii curente, scrie Mediafax.

Actionarii au decis prelungirea liniei de finantare de la Eximbank si transformarea acesteia in plafon multiprodus/multivaluta cu posibilitatea emiterii de scrisori de garantie si acreditive, se arata intr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Totodata, AGA a aprobat prelungirea pe aceeasi perioada a valabilitatii garantiei de stat de 10 milioane lei aferenta facilitatii de credit, precum si mentinerea tuturor garantiilor pana la maturitatea contractului. Compania se angajeaza astfel ca in perioada prelungirii liniei de finantare sa nu aiba loc niciun proces de divizare, fuziune sau dizolvare anticipata fara acordul prealabil al bancii.

Antibiotice Iasi a inregistrat in primul trimestru o crestere cu 2% a veniturilor din vanzari fata de perioada similara a anului trecut, la 60,55 milioane lei, si cu 1% a profitului net, la 5,27 milioane lei. Compania are in plan sa construiasca noi capacitati de productie pentru dezvoltarea portofoliului de medicamente, pentru care estimeaza investitii de 40 milioane euro in urmatorii sase ani.

Statul controleaza, prin Ministerul Sanatatii, 53,02% din actiunile Antibiotice Iasi, iar SIF Oltenia are 10,32% din titluri.

Valoarea medicamentelor...
Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Citu: Nu am aprobat inca fuziunea EximBank - Banca Romaneasca