Antibiotice Iasi imprumuta 11,3 mil. euro de la ING si Alpha

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) a contractat doua linii de credit de la ING Bank si Alpha Bank, in valoare de 9,5 milioane euro si, respectiv, de 8 milioane lei (1,8 milioane euro).

Linia de credit de la ING a fost contractata in baza unei decizii a Consiliului de Administratie luata la finele lunii aprilie, potrivit unui raport transmis, joi, de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de Mediafax.

Fondurile nu au fost inca utilizate si sunt destinate finantarii capitalului circulant.

Decizia Consiliului de Administratie va fi supusa ratificarii de catre actionari, intr-o AGA programata pentru 9 august.

In aceeasi AGA, actionarii vor discuta si despre aprobarea unei facilitati de credit multioptionala de la Alpha Bank, de 8 milioane lei.

Acest imprumut ar urma sa se alature altei facilitati de contracte de la aceeasi banca in 2005, de 9,5 milioane euro. Pana la finele anului trecut, Antibiotice Iasi a utilizat 8,8 milioane euro din aceasta facilitate de credit, potrivit raportului anual al companiei.

La 31 decembrie, Antibiotice Iasi mai avea facilitati de credit de 11 milioane euro si, respectiv, de 1,5 milioane euro, catre RBS Bank si Citi. Din aceste facilitati, producatorul de medicamente a utilizat deja 9,1 milioane euro si, respectiv, aproape 1,1 milioane euro.

Ministerul Sanatatii detine 53,02% din titluri, iar al doilea actionar important al Antibiotice este SIF Oltenia, cu 10,09% din actiuni.

Pretul actiunilor Antibiotice Iasi a stagnat in sedinta bursiera de joi la 0,349 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 198,2 milioane lei (44,4 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri