Antibiotice Iasi vrea sa ia un credit de 15,4 milioane euro de la UniCredit Bank

In urma supunerii la vot, in sedinta AGA, actionarii producatorului de medicamente Antibioticii Iasi au hotarat aprobarea contractarii unei facilitati de credit de investitii in valoare de 15,4 mil. euro de la UniCredit Bank. Acest credit se va utiliza pentru dotarea cu echipamente de fabricatie performante a noii capacitati de productie Unguente si Supozitoare, cat si investitii obtinerea de autorizatii pentru indeplinirea standardelor de calitate care guverneaza pietele farmaceutice reglementate (Europa, SUA si Canada).

In acelasi timp, in sedinta AGA, actionarii companiei au hotarat repartizarea profitului net pentru anul 2017 in valoare de 33,5 milionae lei, fixarea dividendului brut pe actiune la 0,020785855 lei si plata dividendelor incepand cu data de 14.09.2018, conform prevederilor legale in vigoare. O parte din profit, 15,7 milioane lei, a fost reinvestit in achizitii de echipamente tehnologice, calculatoare electronice, echipamente periferice si programe informatice, iar diferenta de 17,8 milioane lei reprezentand profitul repartizat la dividende.

Piata farmaceutica din Romania a inregistrat in anul 2017 o crestere valorica de 9,1%, ajungand la 14,12 miliarde lei, comparativ cu valoarea de 12,95 miliarde lei, realizata in anul 2016. Evolutie pozitiva s-a inregistrat si la nivel de consum fizic de medicamente, acesta crescand cu 8,2%, de la 11,7 miliarde unitati in 2016 la 12,6 miliarde in 2017.

In acest context, vanzarile fizice ale companiei Antibiotice (farmacii si spitale) au inregistrat o crestere de 11,5%, (pe fondul unei cresteri de 8,2% a consumului de medicamente la nivel de piata totala) si o crestere valorica a vanzarilor din farmacii si spitale de 5,3% comparativ cu anul 2016.

Prin portofoliul valorificat, in anul 2017 societatea Antibiotice si-a mentinut pozitia de lider pe segmentul unguente cu o cota de piata de 27%, supozitoare cu o cota de piata de 40,3% si pentru pulberi injectabile cu o cota de piata de 74,7%.

Citeste si:
Antibiotice intră pe piețele din două țări străine cu medicamente...
Antibiotice Iaşi livrează...

Totodata, in anul 2017, Antibiotice si-a pastrat pozitia de lider pe segmentul medicamentelor generice si OTC comercializate in spitale, cu o cota de piata de 17,4%.

In anul 2017, principalele destinatii ale exportului de produse finite au fost: Asia, Europa, America de Nord, Rusia & C.S.I. si Orientul Mijlociu. Cea mai mare pondere in exporturile de produse finite au avut-o produsele antiinfectioase, urmate de cele pentru tractul digestiv si metabolism, cardiovasculare, dermatologice precum si cele din categoria sistemului musculo-scheletic.

Avand in vedere nevoia de promovare a produselor pe pietele externe, Antibiotice a demarat procedurile de infiintare de reprezentante proprii, prima dintre acestea fiind cea din Vietnam, piata pe care s-au inregistrat cresteri semnificative ale vanzarilor in ultimii ani. In perioada urmatoare vor fi deschise reprezentante proprii in Ucraina si in Republica Moldova cu scopul de a dinamiza vanzarile pe aceste piete.

Citeste si:
Medic, despre situația din spital: A crescut numărul pacienților cu...
Medic, despre situația din...
Sursa foto: Shutterstock / Marian Weyo

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri