"Strangerea de fonduri pentru un proiect bun de dezvoltare de petrol sau gaze naturale nu este insa partea usoara, problema principala este de a oferi incredere investitorilor nostri ca Romania este o tara care sprijina activitatile legate de petrol si gaze naturale si, prin urmare, activitatile pot fi efectuate intr-un mod rapid si eficient din punct de vedere al costurilor, in conformitate cu legile si reglementarile romanesti si ale UE", a declarat agentiei Paul Fink, directorul tehnic al ADX Energy.

Fink a adaugat ca, in functie de rezultatele fazei de explorare, cheltuielile ADX Energy pot ajunge pana la 100 de milioane euro intr-o perioada de cinci ani.

ADX Energy a concesionat in 2012, de la statul roman, perimetrul denumit Parta, judetul Timis, pentru explorarea conventionala a zacamintelor de petrol si gaze naturale din zona Timisoarei. "Strategia noastra este sa gasim cu ajutorul celei mai moderne tehnologii in primul rand petrolul care nu a fost observat in trecut", a mai spus Fink.

ADX Energy are sediul in Perth, Australia, si are avize pentru explorari de hidrocarburi in Europa si Africa de Nord.