Compania ADX Energy din Australia a anuntat ca ar putea investi in Romania pana la 50 milioane euro in explorari de hidrocarburi si ca va participa la licitatia pe care Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) o va organiza anul viitor pentru concesionarea unor noi perimetre petroliere, potrivit Mediafax.

"In functie de lucrarile de prospectiuni care sunt in desfasurare se poate ajunge la o investitie de 50 milioane de euro. ADX Energy vrea sa se inscrie la urmatoarele licitatii de acordare de concesiuni organizate de statul roman", a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Wolfgang Zimmer.

Pana in prezent, compania a investit in Romania cateva milioane de euro. Potrivit unui comunicat al companiei, ADX Energy nu cauta gaze de sist in Romania, intrucat in judetul Timis, unde are concesiuni, nu sunt astfel de resurse.

ADX Energy are sediul in Perth, Australia, si are avize pentru explorari de hidrocarburi in Europa si Africa de Nord.

Prospectiunile sunt realizate de Prospectiuni SA Bucuresti, companie controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender. Vicepresedintele Prospectiuni SA, Mihai Mitroi, a declarat, in noiembrie, ca in perimetrele din judetul Timis ar putea exista un zacamant de 47 milioane barili de petrol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri