"Cresterea capacitatii de productie si relocarea ne permit sa raspundem si la realizarea unor lucrari mai ample pe sectorul de macarale industriale si structuri metalice. Capacitatea de productie de 500 de tone de structuri metalice pe luna reprezinta trecerea la un palier superior in volumul de lucrari contractate, fapt ce se reflecta si in activitatea de export", a declarat, intr-un comunicat, Marius Paraipan, brand manager Elmas Brasov, potrivit Mediafax.

El a declarat ca anul trecut vanzarile la export au reprezentat 7-8% din cifra de afaceri, iar in acest an, avand in vedere cresterea capacitatii de productie, dar si contractele pe care compania le are in negociere, ponderea sa se dubleze, la circa 15%. Firma a incheiat recent un contract important de export pentru structuri metalice.

"Compania va continua in acest an procesul de retehnologizare a noilor hale de productie poduri rulante si structuri metalice, investitiile fiind estimate la aproximativ 1,5 milioane de euro", se mentioneaza in comunicat.

Citeste si:

Elmas Brasov are contracte de export atat in spatiul Uniunii Europene - Germania, Bulgaria sau Marea Britanie, cat si in afara spatiului comunitar - in tari precum Israel sau Norvegia.

Compania a fost infiintata in 1990 si a incheiat anul 2013 cu afaceri de 74,7 milioane lei. Principalul asociat al companiei, cu o participatie de 40,3% din capital, este omul de afaceri Marton Geza, restul titlurilor fiind detinute de alte persoane fizice. Compania produce ascensoare, macarale industriale, platforme pentru materiale si comercializeaza stivuitoare, sisteme de depozitare si parcare auto, si utilaje forestiere.