Retailerul Kaufland se extinde: o noua unitate in Arad

Kaufland Romania, care detine cea mai mare retea de hipermarketuri de pe piata locala, a deschis un nou supermarket in Arad.

Kaufland Romania a deschis joi un nou hipermarket in Arad, al doilea din acest oras si al 93-lea al retelei la nivel national, planurile companiei vizand sa incheie acest an cu 100 de magazine. Noul magazin, situat in Calea Aurel Vlaicu nr. 139-151, cuprinde o gama de pana la 20.000 de articole, se arata intr-un comunicat al retailerului, potrivit Mediafax.

"Kaufland Romania a creat pana in prezent peste 12.000 de noi locuri de munca directe in Romania, la sediul central din Bucuresti, in magazinele deschise, precum si la centrele logistice situate in Parcul Industrial Ploiesti si Turda. Regionalitatea constituie unul din punctele forte Kaufland. Portofoliul nostru este axat in principal pe produse de la furnizori nationali si regionali, ceea ce contribuie la intarirea economiei locale", mentioneaza retailerul. Urmatoarea deschidere va fi in 7 august in Capitala, in cartierul Bucurestii Noi, alte localitati in care vor fi deschise magazine pana la sfarsitul anului fiind Slatina, Gherla, Bacau si Vatra Dornei.

De la inceputul anului, Kaufland a mai deschis trei hipermarketuri noi, la Targu Mures, Oradea si Targoviste. In 2013, Kaufland a deschis opt hipermarketuri in Pascani, Radauti, Falticeni, Galati, Ploiesti, Petrosani, Bucuresti Militari si Bucuresti Pantelimon. Investitiile in extinderea retelei de magazine s-au situat intre 48 si 72 milioane euro, avand in vedere ca suma medie alocata pentru un hipermarket este de 6 si 9 milioane euro, in functie de oras, valoarea terenului sau suprafata magazinului.

Kaufland este cel mai mare retailer din Romania dupa valoarea vanzarilor, depasind Metro Cash&Carry, Auchan si Carrefour. Compania a inregistrat in 2013 o crestere cu peste 20% a profitului net, la 331 milioane lei (75 milioane euro), in timp ce afacerile au urcat cu 13%, la 7,26 miliarde lei (1,64 miliarde euro). In 2012, retailerul a avut o cifra de afaceri de 6,4 miliarde lei (1,4 miliarde euro), in crestere cu 15% fata de 2011, si un profit net de 274,5 milioane lei (61,6 milioane euro), cu 64% mai mare.

Citeste si:
În stare de bine: Kaufland România oferă finanțare ONG-urilor
În stare de bine: Kaufland...

Retailerul a deschis primul magazin in Romania in anul 2005. Compania este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai opereaza pe plan local reteaua de discount Lidl. Kaufland detine peste 1.110 magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Bulgaria si Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Deși primește miliarde de la stat, Air France vrea să dea afară 7.500 angajați
Setari Cookie-uri