Venitul din vanzarile de calculatoare personale a urcat cu 12% in cel de-al treilea trimestru fiscal fata de anul trecut, ajungand la 8,65 de miliarde de dolari. Vanzarile de desktopuri au inregistart un avans de 9%, iar cele de laptopuri de 18% in cel de-al treilea trimestru fiscal din acest an in comparatie cu perioada similara din 2013.

Putem continua sa castigam pe piata calculatoarelor.

"Credem ca putem continua sa castigam pe piata calculatoarelor, pentru ca avem o linie de produse foarte buna", a explicat CEO-ul HP, Meg Whitman, potrivit Mediafax. In ciuda acestor cresteri, venitul net la nivelul companiei a urcat doar cu 1,3% in cel de-al treilea trimestru fiscal, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 27,6 miliarde de dolari, intrucat alte divizii ale companiei au inregistrat venituri mai mici sau similare celor din trimestrul precedent.

Din 2011, de cand a preluat conducerea HP, Whitman a reusit sa readuca pe profit compania si sa ii stabilizeze situatia financiara. Ea si-a bazat planul de restructurare pe reducerea costurilor si pe introducerea pe piata a unor noi produse, cum ar fi imprimantele 3D. In aceasta perioada, aproximativ 50.000 de angajati au fost disponibilizati.

Sursa foto: Sediu HP/ Shutterstock.