Consiliul Concurentei analizeaza in aceasta perioada concentrarea economica ce se va realiza prin dobandirea controlului unic de catre Groupe ADEO SA Franta asupra BauMax Romania SRL.

Groupe ADEO SA este o companie specializata in achizitionarea, detinerea, gestionarea si exploatarea magazinelor tip Do-It-Yourself (DIY). In Romania, Groupe ADEO SA detine Leroy Merlin Bricolaj SRL, care opereaza, in prezent, un magazin tip Do-It-Yourself (DIY) localizat in Bucuresti.

BauMax Romania SRL opereaza 15 magazine tip Do-It-Yourself (DIY), in cadrul carora comercializeaza o gama variata de produse. In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr.21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei.

Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege. Consiliul Concurentei este interesat de punctul de vedere al intreprinderilor terte, referitor la modul in care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta de pe piata.

Retail jobs

Observatiile si punctele de vedere pot fi transmise in termen de 10 de zile de la data prezentului anunt.

Retailerul austriac de bricolaj Baumax a ajuns la un acord cu grupul francez Adeo la inceputul lunii iulie, proprietarul magazinelor Leroy Merlin, pentru vanzarea celor 15 magazine pe care le detine in Romania, printr-o tranzactie in actiuni.

"Suntem multumiti ca am gasit o solutie foarte buna pentru Baumax Romania, care asigura o perspectiva pozitiva pentru toti cei implicati, mai ales pentru furnizori, care pot continua pe piata din Romania la fel ca pana in prezent. Baumax isi poate continua restructurarea cu bancile, in principal pe cele cinci piete cheie ale companiei", a declarat Michael Hurter, directorul general al Baumax.

Baumax nu a dezvaluit pretul tranzactiei, care trebuie sa obtina avizul autoritatilor romane pentru concurenta. Vanzarea operatiunilor din Romania reprezinta un pas important pentru bauMax in procesul de restructurare, care ar urma sa se desfasoare pana in 2016. Compania a anuntat in primavara ca bauMax se va concentra pe cinci tari, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria si Slovenia, si va analiza operatiunile din Turcia, Romania, Bulgaria si Croatia.

Citeste si:
RetailTalks: Soluții digitale pentru retaileri. Ce faci să rămâi în...
RetailTalks: Soluții digitale...

Grupul Adeo are operatiuni in 12 tari, printre care si Romania, cu mai multe formate de magazine, inclusiv Leroy Merlin, KoziKaza, Brico Center, Weldom, Bricoman si Bricomart.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri