Leroy Merlin, una dintre cele mai mari companii specializate in bricolaj la nivel european, a primit acceptul Consiliului Concurentei pentru achizitia retailerului austriac Baumax.

“Leroy Merlin a primit acceptul Consiliului recent. Este o chestiune de o zi, doua”, au declarat reprezentantii CC pentru wall-street.ro.

Francezii de la Leroy Merlin, care au deschis primul magazin in Romania in urma cu cinci ani, au achizitionat cele 15 magazine detinute de catre Baumax in luna iulie a acestui an. Retailerul austriac de bricolaj Baumax a ajuns la un acord cu grupul francez Adeo, proprietarul magazinelor Leroy Merlin, pentru vanzarea celor 15 magazine pe care le detine in Romania, printr-o tranzactie in actiuni. "Suntem multumiti ca am gasit o solutie foarte buna pentru Baumax Romania, care asigura o perspectiva pozitiva pentru toti cei implicati, mai ales pentru furnizori, care pot continua pe piata din Romania la fel ca pana in prezent. Baumax isi poate continua restructurarea cu bancile, in principal pe cele cinci piete cheie ale companiei", a declarat Michael Hurter, directorul general al Baumax, in luna iulie a acestui an.

Baumax nu a dezvaluit pretul tranzactiei. Vanzarea operatiunilor din Romania reprezinta un pas important pentru bauMax in procesul de restructurare, care ar urma sa se desfasoare pana in 2016. Compania a anuntat in primavara ca bauMax se va concentra pe cinci tari, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria si Slovenia, si va analiza operatiunile din Turcia, Romania, Bulgaria si Croatia.

Grupul Adeo are operatiuni in 12 tari, printre care si Romania, cu mai multe formate de magazine, inclusiv Leroy Merlin, KoziKaza, Brico Center, Weldom, Bricoman si Bricomart.

Citeste si:
Achizitia Baumax de catre Leroy Merlin a intrat in atentia...
Achizitia Baumax de catre...

Piata locala de bricolaj traverseaza poate una dintre cele mai animate perioade, fiind marcata de fuziuni si achizitii, exituri sau repozitionari. Printre cei mai mari jucatori specializati pe acest segment se numara lanturile locale Dedeman, Ambient sau Arabesque, precum si Praktiker, Kingfisher, Hornbach sau Mr. Bricolage.

Informatia potrivit careia Leroy Merlin a primit acceptul de a achizitiona retailerul Baumax la nivel local a aparut inital in Ziarul Financiar.

Sursa foto: Patrick Vrabie | WALL-STREET.RO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Seful Leroy Merlin: Achizitia BauMax a fost o oportunitate uriasa