Leroy Merlin, unul dintre cei mai mari retaileri europeni specializati in bricolaj, a inaugurat pe 14 mai primul magazin DIY de la preluarea celor 15 unitati Baumax, achizitionate de grupul francez in toamna anului trecut.

Noul magazin Leroy Merlin Ploiesti este situat in cadrul centrului comercial aflat pe DN1, km. 6, comuna Blejoi, jud. Prahova si este primul magazin Baumax care se redeschide sub numele Leroy Merlin. Leroy Merlin Ploiesti se intinde pe o suprafata de 12.000 de metri patrati, spatiu in care lucreaza aproximativ 100 de angajati, cea mai mare parte dintre acestia fiind fosti salariati in cadrul retailerului austriac.

Wall-Street.ro a scris la inceputul saptamanii despre inaugurarea primului magazin Leroy Merlin de dupa achizitia concurentului Baumax de pe plan local.

Leroy Merlin Ploiesti este primul magazin de bricolaj detinut anterior de catre austriecii de la Baumax care va fi complet modernizat, pe lista francezilor fiind inca alte trei magazine care ar urma sa fie deschise in prima jumatate a lui 2015. Potrivit unor informatii obtinute de catre wall-street.ro, francezii de la Leroy Merlin au in plan ca pana la jumatatea anului sa mai transforme magazinele Baumax Sun Plaza si Baumax Brasov in spatii Leroy Merlin, dar vizeaza si deschiderea noului magazin din Bragadiru, proiect amanat cu cateva saptamani.

“Deschiderea celui de-al treilea magazin Leroy Merlin in Romania este un pas firesc. Acum aducem si in Ploiesti acest concept, intr-un oras care ne-a interesat de mai mult timp din acest punct de vedere, si tocmai de aceea, am organizat aici cel de-al treilea magazin din tara”, a declarat Frederic Lamy (foto mai jos), directorul general Leroy Merlin Romania.

Deschiderea Leroy Merlin Bragadiru, amanata

Leroy Merlin a demarat spre finalul verii anului trecut lucrarile pentru viitorul magazin situat langa Bragadiru, proiectul fiind programat initial pentru o deschidere in prima parte a lui 2015. Cu un nou termen programat pentru luna mai, Leroy Merlin Bragadiru a fost amanat din nou cu cateva saptamani, un nou termen pentru deschiderea centrului comercial specializat in bricolaj fiind a doua jumatate a lunii iunie.

Citeste si:
Triada retailului "verde": cele mai eco magazine
Triada retailului "verde":...

Francezii de la Leroy Merlin au demarat un amplu proces de recrutare la inceputul acestui an pentru magazinul din Bragadiru, circa 100 de persoane urmand sa fie angajate in viitorul centru comercial.

Leroy Merlin a achizitionat la jumatatea anului trecut operatiunile locale ale austriecilor de la Baumax, companie care a decis scoaterea la vanzare a activitatii de pe mai multe piete Est-Europene, dupa ce s-a confruntat cu pierderi masive pe aceste piete. In urma achizitiei operatiunilor locale ale Baumax, Leroy Merlin a ajuns in Romania la un total de 17 magazine in Romania si afaceri care au depasit pragul de 130 de milioane de euro.

Primul magazin detinut de Leroy Merlin in Romania a fost deschis in septembrie 2011, in cadrul parcului de retail Colosseum din Chitila. Magazinul din nordul Capitalei a inregistrat in 2013 cele mai mari vanzari per unitate de pe piata romaneasca de bricolaj, de circa 25 milioane de euro.

Citeste si:
MAM Bricolaj a deschis cel de-al doilea magazin din Bucuresti
MAM Bricolaj a deschis cel...

Cel mai mare retailer specializat in bricolaj la nivel local este Dedeman, compania controlata de catre fratii Dragos si Adrian Paval, pe o piata pe care mai rivalizeaza cu Kingfisher, Leroy Merlin, Praktiker sau Hornbach.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri