Leroy Merlin, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de bricolaj la nivel local, companie care anul trecut a achizitionat operatiunile Baumax in Romania, a demarat procesul de modernizare al celor 15 magazine cumparate in vara anului trecut si pregateste inaugurarea celui de-al treilea magazin propriu al retelei, deschiderea spatiului comercial fiind programata la jumatatea lunii mai, potrivit unor informatii obtinute de catre wall-street.ro.

Lucrarile la magazinul Leroy Merlin din Bragadiru se afla inca in plina desfasurare dupa cum reiese si din imagini. Mai mult decat atat, retailerul desfasoara in prezent si recrutarile pentru viitorul spatiu comercial in care vor lucra aproximativ 100 de angajati.

Pe langa lucrarile de la magazinul din Bragadiru, Leroy Merlin a inceput modernizarea spatiilor comerciale Baumax in centre comerciale Leroy Merlin, procesul de schimbare al celor 15 magazine urmand sa se intinda pe tot parcursul anului 2015. Retailerul a inceput deja sa afiseze promotii de pana la 80% in unele magazine pe care le detine pentru a lichida stocurile disponibile si a face loc celor comercializate de catre Leroy Merlin la nivel local. Printre aceste locatii se numara Baumax Ploiesti, dar si magazinul Baumax din Brasov, iar treptat, in functie de decizia grupului si restul de magazine vor intra in procesul de rebranding.

Ce se va intampla cu Baumax Chitila, magazinul situat la nici 2 km de magazinul Leroy Merlin?

Inca din momentul achizitiei lantului Baumax de catre Leroy Merlin s-a adus in discutie ce se va intampla de fapt cu magazinul din Chitila. Potrivit unor informatii aparute in piata, magazinul aflat la nici doi kilometri de ce actual detinut de catre francezi isi va inceta activitatea in perioada urmatoare, cel mai probabil spatiul detinut urmand sa fie ocupat de catre un alt comerciant.

Vorbim astfel despre numai 14 magazine de bricolaj pe care Baumax va urma sa le transforme in spatii Leroy Merlin, retailerul urmand sa detina la nivel local un numar de 17 unitati, ceea ce va face ca Leroy Merlin sa fie al patrulea retailer specializat in comercializarea de produse de bricolaj si materiale de constructii, dupa Dedeman (40), Praktiker (28), Arabesque (18).

Leroy Merlin, unul dintre cei mai mari retaileri europeni specializati in bricolaj, companie care a intrat pe piata locala in anul 2011, a devenit in toamna anului trecut proprietarul oficial al Baumax, moment in care francezii au primit unda verde de la autoritatile concurentiale pentru a-si desfasura activitatea sub o singura entitate juridica.
Cu afaceri care in 2013 s-au situat la 25 de milioane de euro, generate de vanzarile dintr-un singur magazin (spatiul din Chitila), Leroy Merlin ajunge in topul marilor jucatori de bricolaj din Romania, fiind in lupta pentru completarea topului celor mai mari jucatori de profil, dupa Dedeman, Ambient si Kingfisher (Brico Depot).

Piata locala de bricolaj traverseaza poate una dintre cele mai animate perioade, fiind marcata de fuziuni si achizitii, exituri sau repozitionari. Leroy Merlin, alaturi de Dedeman, Praktiker, Kingfisher, OBI, si Hornbach sunt principalii actori ai celui mai dinamic sector din retail, in 2014.

Printre cei mai mari jucatori specializati pe acest segment se numara lanturile locale Dedeman, Ambient sau Arabesque, precum si Praktiker, Kingfisher, Hornbach sau Mr. Bricolage.

Sursa foto: spain.leroymerlin.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri