Kingfisher, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de centre comerciale tip DIY (Do It Yourself) din Europa, isi continua procesul investitional pe piata locala, compania urmand sa modernizeze cel de-al treilea magazin Bricostore sub sigla Brico Depot in toamna acestui an.

Bricostore Militari, noul magazin care a intrat pe lista modernizarilor, este cea de-a treia unitate pe care britanicii de la Kingfisher o vor adapta noului format de magazine Brico Depot, dupa cele doua inaugurari din primavara acestui an ale centrelor Brico Depot Orhideea si Brico Depot Pantelimon. Conform datelor companiei, Brico Depot Militari urmeaza sa fie deschis la jumatatea lunii octombrie sau inceputul lunii noiembrie, dar exista sanse ca deschiderea sa fie intarziata. Magazinul Bricostore Militari, situat in vecinatatea centrului comercial Carrefour Militari si la o distanta relativ scurta de magazinul concurent Hornbach din Militari, a fost deja inchis pentru rebranding de catre oficialii Kingfisher timp de circa doua-trei luni.

Procesul de modernizare a celor doua magazine inaugurate sub brandul Brico Depot in primavara acestui an a inceput inca din iarna.

Planul britanicilor: vor sa ajunga la 50 de unitati in Romania, dar numarul de angajati per magazin va scadea cu 50%

Pe o piata pe care va rivaliza cu liderul local Dedeman si cu grupul Praktiker, preluat la inceputul anului de catre omul de afaceri turc Omer Susli, Brico Depot vrea sa ajunga la 50 de unitati in urmatorii ani la nivel local, in conditiile in care momentan Kingfisher are in Romania numai 15 unitati, magazine care la nivelul anului fiscal 2012 inregistrau vanzari totale de 140 de milioane de euro, in conditiile in care Dedeman, cu circa 30 de unitati avea in anul 2012 un rulaj de peste 450 de milioane de euro. “Piata ne arata ca putem ajunge la 50 de depozite in Romania, in urmatorii ani. Nu avem restrictii: putem prelua alte firme, face achizitii, practic orice este posibil, insa nu stim care va fi ritmul si nici durata pe care se va putea intinde acest proces. Ne dorim sa ne miscam mai repede si vrem de devenim lideri de piata”, a precizat Patrick Papot in timpul conferintei de presa.

Cu 1.100 de angajati in prezent, in cele 15 unitati, oficialul companiei a aratat ca in urmatorii ani va continua procesul de dezvoltare la nivel local, iar in fiecare unitate va avea, in medie, 60 de angajati. Ca model de business, in noile unitati Brico Depot vor lucra circa 60 de angajati, in conditiile in care in vechiile Bricostore lucrau, in medie, 90 de salariati.

Kingfisher, cu ochii pe noi...
Citeste si: Kingfisher, deschis pentru noi achizitii: "dificultati = oportunitati"

Potrivit raportarilor de la Ministerul de Finante, Bricostore avea in Romania la nivelul anului 2012 circa 1.400 de angajati, iar in prezent, potrivit oficialilor, Kingfisher numara in Romania circa 1.100 de salariati.

Magazinul Bricostore Militari este unul dintre spatiile comerciale ale grupului cu cea mai mare suprafata de vanzare din Romania, in acest caz numarul de angajati fiind mai mare. Chiar si asa, pe noul format al Brico Depot, Kingfisher va urma sa restructureze o parte din personal.

Bricostore Militari, primul magazin de bricolaj din Romania

Francezii de la Bricostore au deschis primul magazin de bricolaj din Romania in primavara anului 2002, moment care a marcat si intrarea oficiala pe piata a comertului modern cu materiale de constructii si amenajari pentru casa si gradina. Dupa inaugurarea magazinului Bricostore din Militari au urmat inaugurarile magazinelor Praktiker din Voluntari, dar si intrarea Dedeman pe piata magazinelor cu suprafete de vanzari mai mari.

Kingfisher are in plan sa se extinda puternic in Romania, urmand ca in cativa ani sa ajunga la 50 de magazine pe plan local. Planuri ambitioase au si Dedeman, dar si Praktiker, sub noua conducere, care isi propun extinderea teritoriala. Piata de bricolaj este estimata la o valoare de 2 miliarde de euro, fiind dominata in prezent de catre jucatorii romani Dedeman, Arabesque si Ambient. Printre alti jucatori prezenti la nivel local se mai numara Leroy Merlin, Hornbach sau Mr. Bricolage.

Kingfisher continua procesul...
Citeste si: Sase noi magazine Brico Depot pe lista britanicilor de la Kingfisher


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si