Octagon: Dupa 4 ani de stagnare, infrastructura va fi motorul de dezvoltare a pietei constructiilor

Octagon Contracting & Engineering, unul dintre principalii jucatori specializati in constructii geotehnice si civile din Romania, apreciaza ca in ciuda perioadei de stagnare din ultimii ani, infrastructura va fi motorul pietei constructiilor in perioada urmatoare.

“Chiar daca infrastructura nu reprezinta un segment prioritar pentru investitii publice anul acesta, iar piata nu se afla intr-o perioada dinamica, avem patru proiecte noi in derulare si continuam lucrarile la reabilitarea liniei de cale ferata Brasov- Simeria, proiect demarat in 2012. Perspectivele pentru domeniul infrastructurii sunt insa pozitive. Inevitabil, dupa 4 ani de stagnare, infrastructura va fi motorul de dezvoltare a pietei constructiilor.” a declarat Alexandros Ignatiadis, co- fondator si actionar Octagon Contracting & Engineering.

Compania a castigat in acest an proiecte publice de infrastructura in valoare de circa 3 milioane de euro. Octagon este antreprenor de constructii geotehnice la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura din Bucuresti - Pasajul rutier subteran de la Piata Presei - unde executa pereti mulati. Pasajul va avea o lungime de 550 de metri si doua iesiri. Una dintre iesiri va fi spre Soseaua Kiseleff, iar cea de-a doua iesire va fi catre Bulevardul Marasti si va permite subtraversarea zonei pe orice directie, urmand sa faca legatura dintre transportul public de suprafata, respectiv linia de tramvai si liniile de autobuze, cu statia viitoarei Magistrale 6 de metrou. Rolul pasajului este de a fluidiza traficul in una dintre cele mai aglomerate zone din capital.

Autostrada Lugoj – Deva, unul dintre cele mai importante proiecte derulate de Octagon

Un alt proiect important aflat in constructie, in cadrul caruia lucreaza Octagon, este Autostrada Lugoj – Deva. Compania executa piloti forati pentru sectiunile A, D si E, lot 2. Autostrada va avea o lungime de aproximativ 100 de km la finalizare. Lotul 2 va avea o lungime de 28 km.

Octagon executa lucrari de fundare: piloti forati si sprijiniri cu plaplanse la proiectul “Pasaj peste calea ferata km 5 + 343” la Craiova. Al patrulea proiect demarat de Octagon anul acesta este “Reabilitarea functionala a Pietei Revolutiei din Municipiul Slobozia”. Compania face parte din Asocierea ACM4- Romprest- TIAB- OCTAGON si executa lucrari geotehnice: sprijiniri cu palplanse metalice si foraje pentru epuismente, pentru o parcare.

Citeste si:
Octagon vrea sa participe si in proiecte publice
Seful Octagon: Boom-ul din...

Octagon Contracting & Engineering este o companie fondata in 2005, cu sediul central in Bucuresti si o sucursala in Bagdad (Irak). Cu o cifra de afaceri de 19,6 milioane de euro in 2013, proiecte de anvergura in Romania, Irak, Grecia, Turcia si Bulgaria, Octagon este unul dintre principalii jucatori din domeniul constructiilor civile si geotehnice din Romania.

Printre lucrarile de referinta executate de Octagon in Romania se numara: complexul de birouri Green Court Bucharest (Str. Gara Herastrau- Bucuresti), cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti Sky Tower (Blvd. Barbu Vacarescu), cladirea de birouri Olympia Tower (Blvd. Decebal- Bucuresti) si Centrala Electrica cu Ciclu Combinat 867 MW OMV- Petrom (Brazi- Prahova).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri