Cresterea din piata privata, in special in zona proiectelor de birouri, cat si a centrelor comerciale se va diminua treptat, iar acest lucru va orienta tot mai multi jucatori din piata spre activitatea din piata publica.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Alexandros Ignatiadis (foto cover), proprietarul Octagon Contracting & Engineering, una dintre cele mai mari firme de constructii din Romania, apreciaza ca valul pozitiv din piata constructiilor, in special in zona proiectelor de birouri, cat si a centrelor comerciale se va diminua in urmatorii ani, motiv pentru care a decis sa isi indrepte atentia spre proiecte publice, pe care le va dezvolta in parteneriat cu autoritatile, subcontractand mai multe proiecte importante.

“Intentionam sa intram si in zona de lucrari in sectorul public, pentru a ne diversifica portofoliul. Boom-ul din piata privata se va diminua si ne trebuie si suntem nevoiti sa accesam si aceasta zona. Apar oportunitati si ne dorim sa avem prezenta si pe proiecte publice, cea mai mare parte in zona de infrastructura, acolo unde nevoia de constructie este una uriasa”, a declarat Alexandros Ignatiadis.

Intrebat despre asteptarile pentru anul in curs, seful Octagon a precizat faptul ca prima parte a anului este in linie cu asteptarile in privinta evolutiei business-ului.

“Pentru anul in curs avem un portofoliu complet, iar in momentul de fata ne pregatim pentru 2017, fiind prezenti in licitatii pentru viitoare proiecte, tot pe domeniul privat, in zona de birouri, retail sau rezidential. Speram ca odata cu sosirea unui nou guvern sa se reia si activitatea in zona de infrastructura, care a ramas mult in urma si in care este foarte mult de recuperat”, apreciaza managerul Octagon.

In prezent, Octagon deruleaza mai multe proiecte importante la nivel local, fiind implicata in executia fazei trei a Hermes Business Campus (50.000 mp), proiect care a fost inchiriat in totalitate de catre Genpact si care urmeaza sa fie livrat pana la fnalul acestui an, dar si proiectul Bucharest Business Garden, dezvoltat de catre Vastint, divizia imobiliara a grupului IKEA, in zona Orhideelor din Capitala.

Octagon a revenit pe profit si si-a dublat business-ul: ce planuri are constructorul de birouri

Pentru anul in curs, constructorul estimeaza o crestere care va ridica business-ul Octagon la peste 30 de milioane de euro, in functie de performanta pe care grupul o va obtine in urma licitatiilor.

Potrivit datelor furnizate la Ministerul de Finante, firma Octagon Contracting & Engineering (CUI: 18038946) a raportat la nivelul anului 2015 un rulaj de peste 27 milioane de euro, cu un profit de peste jumatate de milion de euro si peste 150 de angajati, in timp ce datoriile companiei s-au situat anul trecut la peste 11 milioane de euro.

La nivelul anului 2014, Octagon inregistra un rulaj de 12 milioane de euro si pierderi de aproape 2 milioane de euro, in timp ce datoriile se ridicau la 8,6 milioane de euro.

Printre cele mai importante proiecte realizate de catre Octagon la nivel local se numara Green Court (Corp A si B), City Park Mall Constanta si complexul de birouri Timpuri Noi, proiectul de birouri Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania, centrul de cultura si birouri The Ark, iar valoarea totala a proiectelor construite pana in prezent se ridica la 125 de milioane de euro.

Principalii concurenti ai Octagon la nivel local sunt Bog’Art, Conarg AG sau Apolodor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri