Fondul de investitii CA Immo, care detine in Romania cinci cladiri de birouri cu o suprafata inchiriabila de 106.000 de metri patrati, a inceput in aceasta toamna dezvoltarea unui nou proiect pe piata locala. Orhideea Towers este amplasat in zona de centru-vest a Bucurestiului, in apropiere de statia de metrou Grozavesti si va absorbi o investitie totala de 75 de milioane de euro.

Proiectul totalizeaza o suprafata inchiriabila de aproximativ 37.000 de metri patrati si este din compus din doua turnuri de birouri, amplasate in forma literei H si conectate intre ele printr-o punte cu suprafete vitrate. Constructia a inceput in luna octombrie 2015 cu lucrarile de fundatii speciale, pentru care CA Immo a ales compania Octagon Contracting & Engineering S.A. si se va incheia in anul 2017.

Orhideea towers

"Portofoliul actual pe care il detinem in Bucuresti a fost ocupat aproape integral in ultimii ani. De aceea, pentru a putea da curs solicitarilor de extindere ale chiriasilor actuali, am decis sa ne consolidam pozitia prin dezvoltarea unui nou proiect de birouri, care respecta toate criteriile CA Immo in ceea ce priveste locatia si arhitectura”, a declarat Marian Roman, managing director CA Immo Romania. Dupa finalizare, Orhideea Towers va ramane in portofoliul de investitii al CA Immo.

Orhideea Towers va fi certificat conform ratingului LEED Gold. Cele doua turnuri ale cladirii vor avea 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane cu suprafete generoase, de pana la 2.700 metri patrati pe etaj si cate doua etaje subterane. Proiectul include 406 de locuri de parcare, precum si spatii de depozitare pentru biciclete, cu dusuri si vestiare pentru biciclisti.

Marian romanZona de centru-vest a Capitalei are tot potentialul pentru a deveni noul pol de birouri al Bucurestiului, proiectul River Place pe care compania il detine, atragand chiriasi precum British American Shared Services Europe, Misys, Ipsos, CGS, Thales, UPC sau PTC Eastern Europe, a adaugat Marian Roman.

CA Immo este specializat in detinerea si dezvoltarea de spatii de birouri in orasele capitala din Europa Centrala. Compania a fost fondata in anul 1987, iar in prezent este activa pe pietele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia si Romania. CA Immo este listat la Bursa de Valori din Viena sub indexul ATX si detine un portofoliu in valoare de 3,5 miliarde de euro. In Romania, CA Immo este prezent din anul 2003 si detine un portofoliu de cinci cladiri de birouri, Opera Center 1 si 2, River Place, Europe House si Bucharest Business Park, care totalizeaza o suprafata inchiriabila de aproximativ 106.000 metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri