Compania austriaca Immofinanz, cu active imobiliare de peste 950 milioane euro in Romania, incearca din nou sa intre in actionariatul CA Immo, de asemenea activa pe piata locala, printr-o oferta de preluare de peste 530 milioane de euro, care vizeaza achizitia a pana la 29% din actiuni.

Oferta Immofinanz vine in contextul in care grupul O1 Group, controlat de oligarhul rus Boris Mints, care detine 26% din CA Immo, a anuntat recent ca vrea sa cumpere 15% din actiunile Immofinanz, pentru care ofera peste 400 de milioane de euro. Oferta a fost considerata "total nesatisfacatoare" de catre conducerea Immofinanz. De asemenea, Immofinanz intentiona sa intre in actionariatul CA Immo prin preluarea participatiei Unicredit, care insa a acceptat oferta grupului rus.

"Conducerea Immofinanz a decis astazi (luni, n.r.) sa faca o oferta publica pentru preluarea unei participatii minoritare de pana la 29% din actiunile CA Immobilien Anlagen, respectiv aproximativ 28,7 milioane de titluri. Pretul oferit este de 18,5 euro pe actiune. Aceasta nu numai ca reflecta pretul platit (anul trecut, n.r.) de O1 Group Limited pentru 26% din CA Immo (prin preluarea actiunilor detinute de UniCredit Bank Austria AG si printr-o oferta publica), dar este de asemenea cu aproximativ 6% sau 1 euro mai mare decat pretul la care au fost tranzactionate actiunile vineri Bursa de la Viena", se arata intr-un anunt al Immofinanz.

Immofinanz, unul dintre cei mai importanti investitori de pe piata locala, detine in Romania 82 de proprietati (15 investitii finalizate, 12 in curs de dezvoltare si 55 de proiecte in curs de analiza), cu o valoare de 957,5 milioane de euro, in scadere de la 991,1 milioane de euro anul anterior (658,4 milioane de euro - investitiile finalizate, 41,3 milioane de euro - proiecte in curs de dezvoltare si 257,3 milioane - proiecte in curs de analiza).

Immofinanz, cel mai mare proprietar de birouri din Romania

CA Immo detine in Bucuresti un portofoliu de birouri de peste 100.000 de metri patrati, iar Immofinanz este cel mai mare proprietar de birouri, cladirile detinute cumuland peste 200.000 de metri patrati. In aceste conditii, cele doua companii au 15% din stocul de birouri din Bucuresti, estimat la 2,16 milioane de metri patrati.

"Ne-am exprimat interesul pentru acest competitor mai mic decat noi pe parcurcursul anului trecut, cand UniCredit si-a vandut participatia la CA Immo. CA Immo se potriveste bine cu Immofinanz in ceea ce priveste principalele piete si clasele de active, iar experienta noastra in Europa Centrala si de Est ne permite sa sprijinim managementul in realizarea planurilor care vizeaza extinderea in aceste piete", a declarat directorul executiv al Immofinanz, Eduard Zehetner.

Immofinanz are fonduri lichide totalizand 627,2 milioane de euro, care ar putea sa creasca ca urmare a vanzarii de active, se mentioneaza in comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri