Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Immofinanz AG intentioneaza sa preia controlul asupra S Immo AG. La jumatatea lunii aprilie din acest an, Immofinanz anunta achizitia pe plan international a unei participatii de 29,14% in cadrul grupului austriac S Immo intr-o tranzactie in valoare de 390 milioane de euro.

S Immo AG este o societate pe actiuni constituita conform dreptului austriac, listata pe Bursa de Valori din Viena, care activeaza pe piata imobiliara, inclusiv in Romania. lmmofinanz este o societate pe actiuni, constituita conform dreptului austriac, care activeaza pe piata imobiliara din Romania. Compania isi concentreaza activitatea pe sectorul de retail (proprietati imobiliare cu destinatie comerciala din cadrul marilor centre comerciale) si cel al birourilor (proprietati imobiliare cu destinatie birouri).

In conformitate cu prevederile Legii concurentei nr. (21/1996), operatiunea propusa este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei. Ca urmare, autoritatea de concurenta va evalua aceasta tranzactie in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Portofoliul imobiliar al S Immo il completeaza pe cel al Immofinaz in zonele de spatii de birouri si retail. Recent, onsiliul de supraveghere al Immofinanz AG a aprobat vanzarea participatiei de aproximativ 26% in cadrul CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo), compusa din 25.690.163 de actiuni la purtator si patru actiuni nominative, catre SOF-11 Starlight 10 EUR S.à r.l., o companie membra a Starwood Capital Group (Starwood). Valoarea tranzactiei se ridica la 757,9 milioane euro, ceea ce corespunde unei valori medii de 29,5 euro per actiune.

Sursa foto: Mooshny / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri