Immofinanz, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare din Romania, a primit unda verde pentru preluarea operatiunilor CA Immo la nivel local, dar si a altor 10 companii locale cu activitate in domeniul imobiliar, potrivit unei informari a Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea prin care Immofinanz AG preia CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaft, precum si companiile CA Immo Real Estate Management Romania SRL, Europolis Orhideea BC SRL, Europolis Sema Park SRL, Intermed Consulting & Management SRL, Opera Center One SRL, Opera Center Two SRL, TC Investments Arad SRL, BBP Leasing SRL, Victoria International Property SRL si K&K Investment SRL.

Immofinanz este o societate pe actiuni, constituita conform dreptului austriac, listata la Bursele de Valori din Viena (indicele ATX) si Varsovia. Din grupul Immofinanz fac parte companii active, in Romania, in domeniul inchirierii de imobile cu destinatie birouri: Bucharest Corporate Center (B.C.C.) SRL, Cora G.S. SRL, Capri Trade SRL, Global Trust SRL, S-Park Offices SRL, Italian-Romanian Industrial Development Enterprise - IRIDE SA, Immoeast Baneasa Airport Tower SRL si Baneasa 6981 SRL.

CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaf activeaza,in Romania, pe piata serviciilor de inchiriere de proprietati imobiliare cu destinatie de spatii de birouri moderne din Bucuresti.

In Romania, CA Immo detine participatii la companiile: CA Immo Real Estate Management Romania SRL, Europolis Orhideea BC SRL, Europolis Sema Park SRL, Intermed Consulting & Management SRL, Opera Center One SRL, Opera Center Two SRL, TC Investments Arad SRL, BBP Leasing SRL, Victoria International Property SRL si K&K Investment SRL. Aceste companii detin in portofoliu urmatoarele cladiri de birouri, toate amplasate in Bucuresti: Opera Center 1, Opera Center 2, Bucharest Business Park, River 4 Place si Europe House. In prezent, CA Immo dezvolta proiectul de birouri Orhideea Towers, amplasat in Bucuresti si preconizat a se finaliza in 2017.

In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romȃneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante.

Immofinanz si CA Immo, doi dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori de proiecte imobiliare din Europa, si-au anuntat planul de a-si uni operatiunile in primavara acestui an, decizie care ar urma sa creeze un nou lider de piata in sectorul real-estate austriac si una dintre cele mai puternice companii din imobiliare in Europa Centrala si de Est.

Immofinanz va cumpara, intr-o prima etapa, o participatie de 26% din actiunile CA Immo de la O1Group, un fond de investitii detinut de miliardarul rus Boris Mints, pentru 604 milioane de euro. Finalizarea procesului de fuziune ar urma sa aiba loc in cursul anului 2017.

Grupul austriac Immofinanz detine un portofoliu impresionant de proiecte in Romania, atat pe segmentul rezidential, cat si pe office, dar si logistic, fiind in momentul de fata al doilea cel mai mare proprietar de birouri din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri