Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Immofinanz AG a preluat S Immo AG si, implicit, cinci companii detinute de catre aceasta: Societate Dezvoltare Comercial Sudului (SDCS), Victoriei Business Plazza, Dual Construct Invest, Roter Investitii Imobiliare si CII Central Investments Imobiliare.

Immofinanz este listata pe Bursa de Valori din Viena si pe cea din Varsovia, care activeaza pe piata imobiliara, cu focus pe sectorul de retail (de exemplu proprietati imobiliare cu destinatie comerciala din cadrul marilor centre comerciale) si pe cel de spatii de birouri (proprietati imobiliare cu destinatie birouri), se arata in comunicatul transmis de Consiliul Concurentei. In afara de Romania, Immofinanz AG este prezenta si pe alte piete, precum cele din Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria.

S Immo AG este o societate austriaca pe actiuni, listata pe Bursa de Valori din Viena, care activeaza pe piata imobiliara din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania si Croatia. In Romania, S Immo detine cladirea de spatii de birouri Sun Offices, centrul comercial Sun Plaza si hotelul Novotel, toate situate in Bucuresti.

Analiza realizata de catre Consiliul Concurentei a condus la concluzia ca "operatiunea nu pune problema unei afectari semnificative a concurentei, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante sau pe segmente ale acestora".

Proprietatile Immofinanz din Romania aveau o valoare de 807,7 milioane de euro la finele primului trimestru si reprezintau 19% din portofoliul total al companiei. Portofoliul de investitii finalizate on Romania, in valoare de 625,2 milioane de euro, este reprezentat de noua cladiri de birouri (13,8% din intregul portofoliu de birouri) si sase proprietati de retail (22,4% din intreg portofoliul de retail).

Citeste si:
Concurenta analizeaza tranzactia dintre S Immo si Immofinanz
Consiliul Concurentei...

Sursa foto: Andrei_R / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Proprietarul Sun Plaza a facut 180 MIL. euro din investitia in CA Immo